Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze SIMgras® Gras betonplaten

Home / Betonplaten / SIMgras® betonplaten

SIMgras® Gras betonplaten

Waterdoorlatende betonplaten met een groen uiterlijk

De SIMgras® Gras betonplaat is een open verharding die zich kenmerkt door de ronde openingen in de betonplaat. De SIMgras® betonplaat is ontstaan vanuit het idee van de welbekende grastegels en grasblokken. Door hiervan een grootformaat grasplaat te maken heeft Simbeton een product gecreëerd die waterdoorlatend is, de groene omgeving intact houdt en bestand is tegen zware belastingen door de constructieve wapening die in de betonplaten wordt verwerkt.

 

De SIMgras® betonplaten verzakken, in tegenstelling tot grastegels, niet wanneer deze bereden worden door agrarische voertuigen en campers. Daarnaast kunnen deze SIMgras® betonplaten, ook wel groenspoorplaten genoemd, worden toegepast zonder fundering. De ondergrond voldoet wanneer het land gefreesd en geëgaliseerd wordt. De grasplaten worden rechtstreeks op de geëgaliseerde grond gelegd en aangevuld met de vrijgekomen grond. Een bijkomende voordeel van het niet hoeven toepassen van grondverbetering is dat de grond blijft aangemerkt als agrarische grond en er geen omgevingsvergunning nodig is voor het aanleggen van bijvoorbeeld een kavelpad.

Naast het toepassen van SIMgras® betonplaten voor uw kavelpad kunt u de SIMgras betonplaten voor vele andere verhardingsvraagstukken inzetten. Zo zijn deze betonplaten de afgelopen jaren ingezet voor camperplaatsen, parkeerplaatsen en erf verhardingen. In de laatste twee gevallen worden de gaten niet opgevuld met grond en gras, maar met gravel, grind of split.

Beschikbare formaten:

SIMgras® grasbetonplaten voor uw kavelpad

De voordelen zoals hierboven genoemd maken de grasplaten een interessante optie voor het verharden van de toegangswegen naar weilanden en de onverharde kavelpaden die bij nat weer worden kapot gereden. Met de SIMgras® betonplaten, ook wel doorgroeiplaten genoemd, blijft de groene omgeving intact en door de grote van de gaten krijgen de graspollen de ruimte om zich te ontwikkelen. De grote van de gaten was een bewuste keuze bij het ontwikkelen van deze betonplaat, net zoals de afmeting 200x100x12 centimeter. Met deze afmeting is het mogelijk om de platen in de lengte neer te leggen en twee rijsporen van een meter breed te realiseren. De andere optie is om twee betonplaten over de breedte neer te leggen en een kavelpad van 4 meter breed te realiseren. Met deze breedte komen de twee rijsporen van de agrarische voertuigen exact op het midden van de platen wat voor de ideale belasting zorgt.

Productkenmerken SIMgras® Gras betonplaten

NummerOmschrijvingEigenschappen
Afwerking
1.Afwerking bovenlaagMalglad
2.Randafwerking lange zijde Rond, 1 cm.
3.Randafwerking korte zijde Vellingkant, 1 cm.
Product details
4.Afstandhouder Beton, 2 mm
5.Maattolerantie lengte en breedte +2/-3 mm
6.Maattolerantie dikte -1/+5 mm
Leg voorschriften
7.Hijsvoorziening Hijshaken/grasklem
Constructieve details
8.WapeningD5, D6, D8
9.AslastTot 16 ton

Afmetingen SIMgras® (gras doorlatende) betonplaten

TypeLengte (cm)Breedte (cm)Hoogte (cm)Gewicht (kg)Volle vracht NederlandVolle vracht België
SIMgras2001001242776 stuks60 stuks
SIMgras 10010012214152 stuks120 stuks

Brochures

Benieuwd naar onze brochures? Bekijk ze direct

Afbeeldingen van gerealiseerde projecten

Afgelopen jaren hebben wij diverse projecten mogen realiseren met onze SIMgras® betonplaten. Hieronder ziet u een klein deel van de gerealiseerde projecten.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland