Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze Molgoten

Home / Betongoten / Molgoten

Molgoten

Grootformaat betonnen molgoot in diverse maten en kleuren

De molgoten zijn betongoten welke zijn voorzien van een licht verdiept gedeeld in het midden ten behoeve van de afwatering. Dit verdiepte gedeelte (holling) is mogelijk met een diepte van 1,5 centimeter en 3,5 centimeter. De molgoten zijn standaard uitgevoerd met een constructieve wapening, waarmee de verkeersklasse E600 kan worden behaald. Als alternatief kunnen de molgoten ongewapend worden uitgevoerd, dit is prijstechnisch interessant wanneer er alleen licht verkeer (verkeersklasse A125 of B250) over de molgoten plaatsvindt.

 

De molgoten zijn de meest onderhoudsvriendelijke betongoten uit ons assortiment. Doordat de afwatering plaatsvindt door de verdiepte holling kan deze makkelijk worden gereinigd met een bezem. Afhankelijk van de toepassing van de molgoten is het aan te raden voor de bepaalde diepte te kiezen. 

 

Wanneer er veel en zwaar verkeer over de molgoten gaan, bijvoorbeeld heftruck verkeer rondom een loods, is het aan te raden de diepte van 1,5 centimeter te hanteren. 

 

Wanneer er weinig verkeer over de molgoten gaat en er een grote hoeveelheid water dient te worden afgevoerd is het raadzaam om voor de holling van 3,5 centimeter diepte te gaan, bijvoorbeeld wanneer de molgoten worden toegepast als afwatering rondom een sportpark. Onze verkoopmedewerkers adviseren u hier graag over. 

 

De molgoten hebben een standaardafmeting van LxBxH: 200x50x20cm, met beschikbare passtukken van 150cm en 100cm lengte en zijn uitvoerbaar in alle beschikbare kleuren

De molgoten sluiten aan bij onze zandvangputten, welke uitvoerbaar zijn met eenzelfde holling als de molgoot. De zandvangputten zijn standaard voorzien van een afvoer d.m.v. een pvc-mof met de diameter 160mm. Het is mogelijk om de molgoten te laten uitvoeren met stekkenbakken, waarmee de molgoten aan een betonvloer kunnen worden gestort.

Beschikbare afmetringen

Het verwerken van de molgoten

Bij het verwerken van de molgoten dient er rekening te worden gehouden met de juiste ondergrond, fundering en hijsmaterialen.

 

Voor het vloeistofdicht maken van de molgoten dient er een rubberen keerring in de holling aan de kopse zijde van de molgoot te worden geplaatst. 

 

Het is ook mogelijk om de molgoten zonder rubberen keerring uit te voeren wanneer de reeks goten niet volledig vloeistofdicht hoeft te zijn. In dit geval dienen de molgoten met een voeg van 3mm te worden geplaatst, zodat er tussen de molgoten onderling ruimte is om te “werken”.

 

Voor de fundering en ondergrond dient er vooraf bepaald te worden hoe zwaar de molgoten worden belast. Wanneer de verkeersklasse C250 of lager is, voldoet het om de molgoten alleen in een zandbed te stellen. Bij een verkeersklasse van D400 & E600, dienen de molgoten in een betonfundering te worden gesteld. 

 

Bij het plaatsen van de molgoten raden wij aan om gebruik te maken van smalle vacuumnap, hijslussen of stenenklem.

 

 

Het plaatsen van de molgoot kan met een smalle vacuumnap

Productkenmerken Molgoten

TypeOmschrijvingEigenschappen
Afwerking
1.Afwerking bovenlaagMalglad
2.Randafwerking lange zijdeRond, 1 cm
3.Randafwerking korte zijdeVellingkant 1 cm.
Product details
4.AfstandshouderBeton, 2 mm
5.Maattolerantie lengte en breedte+/- 5 mm
6.Maattolerantie dikte+/- 5 mm
Leg voorschriften
7.HijsvoorzieningSmalle vacuumnap / stenenklem
Constructieve details
8.WapeningD6#
9.VerkeersklasseE600

Afmetingen molgoten

TypeLengte (cm)Breedte (cm)Hoogte (cm)Holling (cm)Gewicht (kg)Volle vracht Nederland Volle vracht België
Molgoten20050201,545670 stuks55 stuks
Molgoten15050201,534394 stuks74 stuks
Molgoten10050201,5228140 stuks110 stuks
Molgoten20050203,543474 stuks58 stuks
Molgoten15050203,532698 stuks78 stuks
Molgoten10050203,521737 stuks29 stuks

Brochure

Benieuwd naar de brochure

Afbeeldingen van gerealiseerde projecten

Afgelopen jaren hebben wij diverse projecten mogen realiseren met onze molgoten. Hieronder ziet u een klein deel van de gerealiseerde projecten.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland