Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze Roostergoten

Home / Betongoten / Roostergoten

Roostergoten

Goten met een nodulair gietijzeren rooster

De roostergoten zijn constructief gewapende betongoten welke aan de bovenzijde voorzien van een nodulair gietijzeren rooster. Hiermee zijn de roostergoten geschikt voor zwaar verkeer, goed berijdbaar door de vlakke bovenzijde en gemakkelijk te reinigen door het verwijderbare rooster. De opening aan de bovenzijde is 20cm breed, welke wordt afgesloten met een rooster van 22,5cm breed.

 

De afvoer heeft een diameter van 150mm en hiermee een afvoercapaciteit van circa 4000 liter per roostergoot van 200cm lengte. Dit staat gelijk aan een oppervlak van 80 m2 terrein. De roostergoten worden voorzien van een constructieve korf wapening waarmee de verkeersklasse E600 kan worden behaald, afhankelijk van de gekozen fundering. Afhankelijk van de te verwerken belasting dient de fundering te worden bepaald. Bij een verkeersklasse van C250 of lager voldoet het om de roostergoten in een zandbed te stellen, wanneer de verkeerklasse D400 of hoger is dienen de roostergoten in een betonfundering te worden geplaatst.

 

De roostergoten hebben de standaardafmeting LxBxH: 200x50x33 cm, met beschikbare passtukken van 150 en 100cm lengte en zijn uitvoerbaar in alle beschikbare kleuren. De roostergoten sluiten aan bij onze zandvangputten. De zandvangputten zijn in diverse in- en uitgang varianten leverbaar en zijn standaard voorzien van een afvoer d.m.v. een pvc-mof 160mm. Op aanvraag is het mogelijk om de roostergoten te laten uitvoeren met stekkenbakken, waarmee de roostergoten aan een betonvloer kunnen worden gestort.

De roostergoot

Het verwerken van de goot

Bij het verwerken van de roostergoten dient er rekening te worden gehouden met de juiste ondergrond, fundering en hijsmaterialen. Voor het vloeistofdicht maken van de roostergoten dient er een rubberen keerring in de holling aan de kopse zijde van de roostergoot te worden geplaatst. Het is ook mogelijk om de roostergoten zonder rubberen keerring uit te voeren wanneer de reeks goten niet volledig vloeistofdicht hoeft te zijn. In dit geval dienen de roostergoten met een voeg van 3mm te worden geplaatst, zodat er tussen de roostergoten onderling ruimte is om te “werken”.

 

Voor de fundering en ondergrond dient er vooraf bepaald te worden hoe zwaar de roostergoten worden belast. Wanneer de verkeersklasse C250 of lager is, voldoet het om de roostergoten alleen in een zandbed te stellen. Bij een verkeersklasse van D400 & E600, dienen de roostergoten in een betonfundering te worden gesteld.

 

Bij het plaatsen van de roostergoten raden wij aan om gebruik te maken van een stalen of pvc-buis. Deze dient vervolgens in de roostergoot te worden geplaatst, inclusief hijsketting, waarna deze op de juiste plek kan worden gehesen.

Productkenmerken Roostergoten

NummerOmschrijvingEigenschappen
Afwerking
1.Afwerking bovenlaagMalglad
2.Randafwerking lange zijdeRond, 1 cm.
3.Randafwerking korte zijdeVellingkant, 1cm.
Product details
4.AfstandhouderBeton, 2 mm
5.Maattolerantie lengte en breedte+/- 5 mm
6.Maattolerantie dikte+/- 5 mm
Leg voorschriften
7.HijsvoorzieningBuis inclusief ketting / stenenklem
Constructieve details
8.WapeningD6#
9.VerkeersklasseE600

TypeLengte (cm)Breedte (cm)Hoogte (cm)Afvoercapaciteit (mm)Gewicht (kg)Volle vracht NederlandVolle vracht België
Roostergoten200503316061852 stuks40 stuks
Roostergoten150503316046370 stuks54 stuks
Roostergoten1005033160308106 stuks82 stuks

Brochure

Benieuwd naar de brochure?

Afbeeldingen van gerealiseerde projecten

Afgelopen jaren hebben wij diverse projecten mogen realiseren met onze roostergoten. Hieronder ziet u een klein deel van de gerealiseerde projecten.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland