Offerte aanvragen

Home / Keerwanden / Grondkering

Grondkering

Een grondkering van beton is een constructie die wordt gebruikt om grond te stabiliseren en te voorkomen dat deze verschuift. Grondkeringen kunnen bestaan uit verschillende elementen, waaronder keerwanden. De meest voorkomende toepassingen zijn grondkeringen met een talud, een kering met lichte verkeersbelasting en een kering met zware verkeersbelasting. Een betonnen grondkering is een praktische oplossing om niveauverschillen op te vangen bij een talud, hellingbaan, parkeergarage of zelfs een tuin. Daarnaast worden keerwanden ingezet om als grondkering te functioneren voor het realiseren van een perron op de spoorwegstations.

 

SIMbeton levert betonnen keerwanden die de belasting van een specifieke grondkering aankunnen. De keerwanden van SIMbeton worden uitgevoerd in enkelzijdige belasting en/of dubbelzijdige belasting, zo zijn er voor alle projecten verschillende mogelijkheden. Daarnaast is er ook maatwerk mogelijk zoals het afschuinen op maat of het uitvoeren van drainage openingen.

Grondkering
Keerwanden voor grondkering

Grondkering van beton

Een betonnen grondkering is de duurzaamste mogelijkheid om een hoogteverschil structureel op te vangen. Een grondkering van beton is een toepassing waar u jarenlang voordeel van heeft. Door de hoge betonkwaliteit C60/75 en milieuklasse XA3 van onze betonproducten kunt u rekening houden met een levensduur van 30 tot 50 jaar.

 

Een grondkering van beton kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de specifieke behoeften van het project. Dit kan variëren van betonnen platen of balken tot palen of wanden. Het ontwerp van de kering is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard van de grond, de belasting van het terrein en de krachten die erop worden uitgeoefend. De vakmannen van SIMbeton komen graag bij u langs om uw project te bekijken.

Grondkering in tuin

Naast de infra toepassingen zijn de keerwanden door de netto afwerking ook goed toepasbaar voor het opvangen van hoogteverschil in een tuin. Een kering in tuin kan nodig zijn bijvoorbeeld als u een verhoogde bloementuin, vijver of terras wilt aanleggen. Grondkeringen van SIMbeton zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen de krachten van de grond en het weer, en zijn daarom uitermate geschikt voor gebruikt in de tuin. De betonnen grondkeringen kunnen snel en eenvoudig geïnstalleerd worden, waardoor uw project snel van start kan gaan. U leest meer over onze keerwanden op onze pagina keerwanden voor de tuin.

Stapelblokken van beton

Naast het toepassen van keerwanden als grondkering is het ook mogelijk om een grondkering te maken met stapelblokken van beton. Deze stapelblokken, ook wel Megablokken of LEGO-blokken genoemd, worden geproduceerd met ‘rest beton’. Wanneer u op zoek bent naar een voordelige oplossing als grondkering is het toepassen van stapelblokken een goede alternatief.

Maatwerk betonnen grondkering

Elk project is weer anders, dit is de reden dat SIMbeton ook maatwerk kan leveren voor de producten die worden uitgevoerd voor het gebruik van een grondkering. Het afschuinen van keerwanden kan tijdens het productieproces worden gerealiseerd of de elementen kunnen op maat worden gezaagd door een gecertificeerd betonzaagbedrijf. Daarnaast is mogelijk om gewenste boringen in de elementen te verwerken. Ook het monteren van schroefhulsen, een trapreling of hekwerk is op aanvraag mogelijk. Heeft u andere wensen voor uw grondkering? Neem gerust contact op met onze verkoopmedewerkers, zij helpen u graag verder.