Betonplaten

Betonplaten voor zware industrie, tot design verharding.

Architecten en ingenieurs kennen als geen ander de functionele kwaliteit van betonplaten. SIMbeton heeft door de jaren veel ervaring opgedaan in de productie van betonplaten, direct in samenwerking met de opdrachtgever of aannemer. Bijna alles is mogelijk. Extreem sterke betonplaten tot gekleurde betonplaten met noppen profiel.

Betonplaten, gewoon omdat beton mooi is, of juist om aan te geven wat het doel is voor bepaalde delen van het terrein. Kortom, een terrein met betonplaten dat u graag ziet, en waar u geen omkijken naar hebt. De straat is voor een belangrijk deel sfeer bepalend voor onze bebouwde omgeving. Hiervoor ontwikkelde en produceert SIM beton betonplaten waar groene doorgroei van gras of andere beplanting mogelijk is. Naast esthetische waarden voor bestrating met industrie betonplaten zijn ook de praktische eisen belangrijk. Mensen stellen specifieke eisen aan de begaanbaarheid van hun toegangswegen, opslagplaatsen, en bedrijfsterreinen.

Betonplaten speciaal voor Agrariërs

SIM beton heeft door de jaren heen gezien, dat er steeds meer behoefte is naar functionele verharding met betonplaten in het agrarisch bedrijf, land – en tuinbouw onmisbaar wordt. Deze sector heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. De voertuigen worden steeds intensiever en zwaarder, het gebruik van grote en zware landbouwmachines neemt ook alleen maar toe. Daardoor worden de toegangswegen van en naar het bedrijf steeds zwaarder belast, en worden er steeds meer eisen gesteld aan de opslag van bijvoorbeeld mest, kuilgras,en snijmais in verband met conservering. Hiervoor produceert SIM beton uiterst precies samengesteld hoogwaardige beton, bijvoorbeeld speciale betonplaten voor voeropslag.

Assortiment Betonplaten

SIM beton produceert betonplaten in vele afmetingen, uitvoeringen en belasting- klassen.
Of het nu gaat om maatvaste vlakke betonplaten, anti-slip profiel, groot formaat grasbetonplaat, gekleurde betonplaten of die met een speciale siergrind deklaag (terrazzo).
Hieronder een overzicht van de standaard te leveren betonplaten:

SIMvlak® industrieplaten

Betonplaten industrieplaten

Dit zijn multifunctionele betonplaten. Ideaal in gebruik door de maatvastheid en spiegelgladde betonstructuur. Deze is namelijk nagenoeg poriën vrij, zodat de indringing van buitenaf zo min mogelijke invloed uitoefent op de duurzame kwaliteit van het beton. Tot zware puntbelasting mogelijk door de constructieve wapening.

SIMtop® agrarische betonplaten

Agrarische betonplaten SIMtop

Deze agrarische betonplaten zijn speciaal ontwikkeld voor voer opslag. De uiterst dichte structuur van de uitgeharde deklaag C 70/85 maakt een veel hogere weerstand tegen aantasting van agressieve bestanddelen van voerzuren dan standaard beton. Deze is namelijk nagenoeg poriënvrij zodat de inhoud de negatieve invloed enorm verkleinen. In aslasten tot 20 ton verkrijgbaar.

SIMnop® antislip betonplaten

Betonplaten antislip SIMnop

Deze antislip betonplaten zijn ideaal in gebruik door de spiegelgladde betonstructuur en het unieke gepatenteerde noppenprofiel. De noppen geven een safe- gevoel bij het berijden en het belopen van de SIMNOP® betonplaten. Door het unieke noppenprofiel wordt een perfecte anti -slip bereikt. Ook het unieke uiterlijk kan een keuze zijn om de industriële uitstraling te doorbreken van standaard betonplaten.

SIMnop® Sport betonplaten

Betonplaten antislip SIMnop

SIMnop® Sport betonplaten zorgen voor een veilig gevoel, de anti slip werking van het noppenprofiel zijn hierdoor ideaal voor sportparken. Speciaal voor sportparken heeft Simbeton ook een hoekoplossing ontworpen. De SIMnop® Sport betonplaten worden aan de onderzijde speciaal afgevlakt. Dit geeft een uiterst vlakke betonplaat, waardoor hoogteverschillen tot het minimum worden beperkt.

SIMgras®  grasbetonplaten

Betonplaten groenspoor SIMgras

Openbare ruimtes, parken, parkeerterreinen krijgen een eigentijdse uitstraling met de grootformaat grasbetonplaten. Deze betonplaten hebben een werkende maat van 200x100cm. Deze geheel nieuwe betonplaten, die door zijn open constructie één geheel vormt met de groene omgeving, is ideaal in gebruik in combinatie  met de SIMNOP of SIMVLAK betonplaten.

Gekleurde betonplaten Colore

Gekleurde betonplaten SIMvlak colore

De mogelijke betonplaten kleurstellingen zijn bijna onbeperkt. Het kleur pigment dat aan het betonmengsel wordt toegevoegd bepaalt plaat kleur. De SIMvlak® colore betonplaten hebben een eigentijdse uitstraling, bijvoorbeeld in de populaire kleur antraciet! Het enige vaste gegeven is de betonplaat zelf. De deklagen laten zich aanbrengen in een wereld van kleuren. Met deze betonplaten hebt u veel mogelijkheden om de juiste sfeer en uitstraling te creëren. Want gekleurde betonplaten vormen vaak een mooie omgeving, die perfect aansluit bij omringende gebouwen.

SIMvlak® terrazzo

Betonplaten Terrazzo SIMvlak

De toplaag bestaat uit 100 % natuursteen, opgebouwd uit 3 gradaties en heeft geen pigmentering. Kenmerkend voor de SIMvlak® terrazzo is het licht uitgewassen uiterlijk. Openbare ruimtes, pleinen, parken, winkel centrums, showrooms en onder andere parkeerterreinen krijgen met de SIMvlak® terrazzo betonplaten een eigentijdse en duurzame exclusieve uitstraling. De mogelijkheden in oppervlaktekleuren zijn onbegrensd. De deklagen laten zich aanbrengen in een wereld van kleuren. Het gebruik van toeslagmaterialen, zoals gekleurde steen, marmer of granietsplit in de deklagen zijn vrijwel onbeperkt.