Offerte aanvragen

Home / Betonplaten

Betonplaten

De hoogste kwaliteit uit eigen fabriek

Betonplaten worden vaak ingezet voor terreinverhardingen, sportpark verhardingen, kavelpaden, toegangswegen en parkeerplaatsen. Maar ze zijn niet alleen maar toepasbaar voor de infra en industrie!

Ook voor uw particuliere woning is het gebruik van een betonplaat de perfecte oplossing, hiermee heeft u een onderhoudsvriendelijke verharding rondom uw woning met een moderne look.

Worden de betonplaten belast door zwaar verkeer? Geen enkel probleem! Door de verschillende soorten wapening die wij kunnen toepassen bieden wij de industrieplaten in verschillende aslasten aan, tot wel 24 ton.

Kavelpad met betonplaten voor zwaarverkeer
Terreinverharding met 200x100x12 betonplaten
Gekleurde betonplaten rondom sportpark
Kavelpad verharding met SIMgras® platen
SIMvlak® - Industrieplaten | SIMbeton
SIMnop® - Antislip platen | SIMbeton
SIMgras® - Grasplaten | SIMbeton
SIMvlak® Rand - Opstaande rand | SIMbeton
Colore® - Gekleurde plaat | SIMbeton
Betonplaten kopen bij SIMbeton

Betonplaten kopen bij SIMbeton

SIMbeton heeft door de verschillende uitvoeringen, gekleurde varianten en verschillende afmetingen het grootste assortiment betonplaten van Nederland.

SIMbeton produceert de betonplaten standaard met de hoge betonkwaliteit C55/67. Door deze hoge betonkwaliteit heeft u een verharding wat u de komende 50 jaar niet meer hoeft te vervangen. SIMbeton is één van de weinige betonproducenten die deze garantie kan geven!

 

De platen zijn leverbaar in verschillende lengtes, breedtes en diktes. Daarnaast zijn de platen ook leverbaar met verschillende soorten wapening, zodat deze geschikt zijn voor elke soort belasting.

 

SIMbeton een alternatieve plaat op de markt gebracht, de 2×2 betonplaat zonder hijsvoorziening. Deze plaat kan gebruikt worden als verharding waar zwaar transportverkeer gebruik van gaat maken.

De voordelen van betonplaten van SIMbeton

Gekozen voor SIMbeton? U geniet van de volgende voordelen:

 • Productie vindt plaats in de eigen moderne betonmortelcentrale;
 • Getoetst en gefabriceerd onder strenge interne en externe kwaliteitscontroles;
 • Genormeerde beton volgens de geldende NEN-norm NEN-EN 206-1 / NEN 8005;
 • Hoogwaardige betonkwaliteit C55/67 met de milieuklasse XA3;
 • Het op de juiste wijze toepassen van een dubbele, constructieve, (korf)wapening;
 • Meer dan 40 jaar ervaring met het produceren van prefab betonproducten;
 • Keuze uit meer dan vijfhonderd verschillende productvarianten;
 • Uitstekend te combineren met onze overige betonproducten.

Alle mogelijkheden van onze betonplaten

Bekijk hieronder alle mogelijkheden om de betonplaten van SIMbeton toe te passen. Via de slider ziet u de talrijke oplossingen voor uw specifieke verharding:

 

Betonplaten als design verharding

Betonnen vloerplaten worden steeds vaker ingezet als designverharding. Het beeld dat beton alleen geschikt is voor industriële en agrarische toepassing is verleden tijd. Onze klanten kiezen voor de eigentijdse, robuuste en moderne uitstraling van betonplaten.

 

De verharding van uw erf, oprit tuin of terras is sfeer bepalend voor de bebouwde omgeving. Om te zorgen dat de bebouwde omgeving een moderne uitstraling te geven heeft SIMbeton design betonplaten ontwikkeld. Hieronder vallen de gekleurde SIMvlak ZH platen van beton die in een tal van kleuren leverbaar zijn, de SIMnop platen met antislip profilering en de SIMgras betonplaten. De grasbetonplaten hebben de unieke mogelijkheid voor de groene doorgroei van gras of andere beplanting, waardoor u het landelijke karakter behoudt.

Betonplaten voor zware industrie

Bij de zware industrie zijn de praktische eisen erg belangrijk. De verharding moet duurzaam zijn en bestand wezen tegen zwaar transport. Onze betonplaten zijn bestand tegen 24 ton aslast en worden veelal ingezet voor erfverhardingkavelpaden en infrastructurele toepassingen. Hiermee voldoen wij aan de specifieke eisen van onze klanten die zij stellen aan hun toegangswegen, opslagplaats en bedrijfsterreinen. Veel voorkomende maten zijn 100×100, 300×100, en 200×200.

Betonplaten voor de agrarische sector

SIMbeton heeft door de jaren heen ervaren dat er steeds meer behoefte is aan functionele verharding in het agrarisch bedrijf, land – en tuinbouw. Deze sector heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. De voertuigen worden steeds intensiever en zwaarder, het gebruik van grote en zware landbouwmachines neemt toe.

 

Hierdoor worden de toegangswegen van en naar het bedrijf steeds zwaarder belast en worden er steeds meer eisen gesteld aan de opslag van mest, kuilgras en snijmais in verband met conservering. Hiervoor produceert SIMbeton uiterst precies samengesteld hoogwaardige beton die bestand zijn tegen deze gevaren.

Betonplaten leggen

Betonplaten aankopen is eenvoudig, betonplaten leggen is daarentegen een grotere klus en dient zorgvuldig uitgevoerd te worden. Of het nu terrein- of erfverharding, een oprit of kuilvoer betreft, het op de juiste wijze aanleggen van betonplaten is vakwerk. SIMbeton is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren, leveren en leggen van betonplaten. Wanneer u besluit om betonplaten te laten leggen door SIMbeton, wordt het proces van begin tot eind voor u geregeld door vakmannen uit Nederland of België. Door jarenlange ervaring in het leggen van betonplaten, kunnen wij de klus efficiënt en op professionele wijze uitvoeren.

Hoe werkt het leggen van betonplaten?

Wij beschikken over gespecialiseerd materiaal en gereedschap, waardoor wij verschillende technieken voor het leggen van betonplaten kunnen toepassen. Eén van deze technieken is vacuüm heffen. Deze techniek wordt gebruikt om betonplaten te tillen en op hun plaats te leggen met behulp van een vacuüm heffer. De heffer creëert een vacuüm tussen de betonplaat en de heffer, waardoor de betonplaat makkelijk opgetild en verplaatst kan worden. Met vacuum betonplaten leggen is een snelle en efficiënte methode en vermindert het risico op beschadiging van
betonplaten.

Betonplaten laten leggen door SIMbeton

Wilt u betonplaten laten leggen en de prijs hiervan weten? Vraag een offerte aan om een goed beeld te krijgen van de kosten voor uw project. Om u zo goed mogelijke offerte te kunnen geven hebben wij de volgende informatie van u nodig:

 

 • De afleverplaats
 • De huidige ondergrond en de te verwachte belasting op de betonplaten na leggen
 • Een foto of schets van de locatie
 • De gewenste aantallen/afmetingen
 • Of u het gehele grondwerk wilt laten uitvoeren of alleen het egaliseren en leggen van de betonplaten
 • Uw contactgegevens

 

Wanneer de prijsopgave uw interesse heeft gewekt, zullen wij bij u op locatie komen om de situatie te bekijken. Wij zullen een prijsopgave maken voor het verwerken van betonplaten wanneer wij uw locatie hebben gezien.

Vraag offerte aan
Meer weten over de betonkwaliteit, wapening en aslasten van een betonplaat?

Technische specificaties Betonplaten

De buitenkant van een betonplaat geeft alleen een beeld van de visuele eigenschappen, de binnenkant is echter bepalend voor de kwaliteit. De combinatie van beton en wapening is maatgevend voor de technische kwaliteit van een betonnen vloerplaat en de daarbij horende aslast.

 

Meer weten over de aslasten? Of de wapeningsopbouw van onze producten? Lees dan meer informatie over de technische specificaties

Bekijk de technische specificaties

Veelgestelde vragen

Welke betonplaat is het meest geschikt voor mijn toepassing?

Onze platen kunnen voor diverse doeleinden worden toegepast. Om een exact beeld te krijgen welke betonplaat het beste past bij uw toepassing kunt u het beste contact opnemen met één van onze verkopers of de mogelijke toepassingen bekijken.

Welke afwerkingsmogelijkheden zijn er bij de betonplaten?

De SIMvlak platen van SIMbeton staan bekend om de nagenoeg nagenoeg poreusvrije en daarmee gladde structuur. Deze structuur is van toepassing bij al onze type betonplaten.

 

Wanneer u op zoek bent naar een antislip werking raden wij onze SIMnop® platen aan. Deze zijn voorzien van een noppenmotief van circa 2cm wat zorgt voor veel grip, ongeacht het weertype.

 

Daarnaast is het mogelijk om elke betonplaten te voorzien van een kleur, bijvoorbeeld antraciet, wit of rood. U kunt alle kleurmogelijkheden vinden op onze Colore® pagina.

Waarom bieden jullie geen ruwe/stroeve betonplaat aan?

Enkele jaren terug hebben wij onze ruwe/stroeve betonplaten uit het assortiment gehaald omdat deze in de praktijk niet de gewenste “antislip” werking behielden op de lange termijn.

 

De ervaring leerde ons dat op de langere termijn de ruwheid van een gebezemde structuur door slijtage afneemt en dat er door de grove structuur er veel vuil aan de bovenkant van de plaat hecht. Bij vochtig weer en gedurende de herfstperiode ontstaan er dan gladde plekken op de platen, wat niet wenselijk is op bijvoorbeeld een kavel- of looppad.

 

De SIMnop betonplaat heeft als antislip oplossing deze plek in ons assortiment overgenomen.

Hebben jullie ook B keus / gebruikte betonplaten?

Als betonfabriek ontkomen wij er helaas niet aan dat er bij de productie af en toe een beschadigde betonplaat ontstaat. Hierdoor hebben wij gedurende het gehele jaar B keus betonplaten in de aanbieding, het beschikbare aanbod kunt u vinden via Marktplaats wanneer u zoekt op “Simbeton”.

Wat is het afwerkingsniveau van de betonplaten?

Onze betonplaten kenmerken zich door het hoge afwerkingsniveau. Dit vertaalt zich terug in de nagenoeg nagenoeg poreusvrije structuur, maatvastheid, strakke randafwerkingen en optie om zonder hijsinsparing uit te voeren.

 

Echter is een betonplaat een natuurlijk en industrieel product, met enkele visuele aspecten als gevolg, welke goed in acht moeten worden gehouden. Voorbeelden hiervan zijn onderlinge tintverschillen, afdrukken van afstandshouders of andere aspecten.

 

Wanneer u op zoek bent naar een verharding met een industriële look kiest u met betonplaten voor het juiste producten. Wanneer u op zoek bent naar een 100% kleurvast, maatvast product en vrij van minimale afwijkingen moet u uzelf afvragen of een verharding met betonplaten het gewenste product is.

 

Lees hier meer over onze productkenmerken.

Wat is het meest voorkomende type betonplaat?

De meest voorkomende betonplaat zijn de betonplaten 200×200 en de betonplaten 200×100 cm. Wij kunnen diverse andere formaten of B-keus / gebruikte betonplaten leveren. De betonplaat kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, voor kuilplaten of ten behoeve van verharding van bijvoorbeeld een parkeerplaats.

Toch nog vragen?

Mocht u nog enkele vragen hebben, onze specialisten helpen u graag.

Bel onze telefoonlijn

Dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.

Chat met ons

Wij helpen u graag

Stuur ons een mail

Wij reageren z.s.m.