Offerte aanvragen

Home / Betonplaten

Betonplaten

De hoogste kwaliteit uit eigen fabriek

Simbeton, uw persoonlijke betonspecialist!

 

Betonplaten worden vaak ingezet voor terreinverhardingen, kavelpaden, toegangswegen, parkeerplaatsen maar ook voor de verharding rondom particuliere woningen. Onze betonplaten zijn ideaal omdat ze belasting kunnen dragen tot wel 24 ton aslast en flexibel verplaatsbaar zijn.

 

Bekijk hieronder het grootste assortiment van Nederland en België.

 

Kavelpad met betonplaten voor zwaarverkeer
Terreinverharding met 200x100x12 betonplaten
Gekleurde betonplaten rondom sportpark
Kavelpad verharding met SIMgras betonplaten
SIMvlak® Industrieplaten | SIMbeton
SIMnop® Antislip platen | SIMbeton
SIMgras® Grasplaten | SIMbeton
SIMvlak® Rand Betonplaten | SIMbeton
Colore Gekleurde betonplaten | SIMbeton
Betonplaten kopen van SIMbeton

Betonplaten kopen van SIMbeton

Simbeton heeft door de verschillende type betonplaten en de gekleurde varianten hiervan het grootste assortiment van Nederland.

De betonplaten zijn leverbaar in verschillende lengtes, breedtes en diktes. Daarnaast zijn de betonplaten ook leverbaar met enkele of dubbele wapening.

 

De reden om onze betonplaten te kopen zijn niet alleen de ruime mogelijkheden in type, afmeting en kleur, maar ook de hoge kwaliteit die wordt nagestreefd. De betonplaten worden namelijk geproduceerd in onze eigen moderne betonmortelcentrale waarbij de producten continu getoetst worden getoetst aan de gestelde kwaliteitseisen.

De voordelen van SIMbeton

Betonplaten nodig? Bij het kopen van betonplaten van Simbeton geniet u van de volgende voordelen:

  • Productie vindt plaats in de eigen moderne betonmortelcentrale.
  • Getoetst en gefabriceerd onder strenge interne en externe kwaliteitscontroles.
  • Genormeerde beton volgens de geldende NEN-norm NEN-EN 206-1 / NEN 8005.
  • Hoogwaardige betonkwaliteit C55/67 met de milieuklasse XA3.
  • Het op de juiste wijze toepassen van een dubbele, constructieve, (korf)wapening.
  • Meer dan 40 jaar ervaring met het produceren van prefab betonproducten.
  • Keuze uit meer dan vijfhonderd verschillende productvarianten.
  • Uitstekend te combineren met onze overige betonproducten.

Toepassingen

Onze betonplaten kunnen worden toegepast voor de verharding van onder andere:

 

Betonplaten als design verharding

Betonplaten worden steeds vaker ingezet als designverharding. Het beeld dat beton alleen geschikt is voor industriële en agrarische toepassing is verleden tijd. Onze klanten kiezen voor de eigentijdse, robuuste en moderne uitstraling van betonplaten.

 

De verharding van erven en straten zijn sfeer bepalend voor de bebouwde omgeving. Om te zorgen dat de bebouwde omgeving één geheel vormt heeft SIMbeton design betonplaten ontwikkeld. Hieronder vallen de gekleurde betonplaten die in een tal van kleuren leverbaar zijn, de terrazzo betonplaten met een toplaag van natuursteen en de SIMgras betonplaten. Deze grasbetonplaten hebben de unieke mogelijkheid om groene doorgroei van gras of andere beplanting.

Geschikt voor zware industrie

Bij de zware industrie zijn de praktische eisen erg belangrijk. De verharding moet duurzaam zijn en bestand wezen tegen zwaar transport. Onze betonplaten zijn bestand tegen 24 ton aslast en worden veelal ingezet voor erfverhardingkavelpaden en infrastructurele toepassingen. Hiermee voldoen wij aan de specifieke eisen van onze klanten die zij stellen aan hun toegangswegen, opslagplaats en bedrijfsterreinen.

Speciaal voor de agrarische sector

SIMbeton heeft door de jaren heen gezien dat er steeds meer behoefte is naar functionele verharding met betonplaten in het agrarisch bedrijf, land – en tuinbouw. Deze sector heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. De voertuigen worden steeds intensiever en zwaarder, het gebruik van grote en zware landbouwmachines neemt toe.

 

Hierdoor worden de toegangswegen van en naar het bedrijf steeds zwaarder belast en worden er steeds meer eisen gesteld aan de opslag van mest, kuilgras en snijmais in verband met conservering. Hiervoor produceert SIMbeton uiterst precies samengesteld hoogwaardige beton die bestand zijn tegen deze gevaren.

Betonplaten leggen

Het aanleggen van betonplaten is vakwerk. Voor het aanleggen zijn meerdere werkwijzen, de platen kunnen direct vanaf de vrachtwachten worden geplaatst, met een schranklader of doormiddel van een kraan. Zoals te zien op de video’s.

Meer informatie
Meer weten over de betonkwaliteit, wapening en aslasten van een betonplaat?

Technische specificaties

De buitenkant van een betonplaat geeft alleen een beeld van de visuele eigenschappen, de binnenkant van de betonplaat is echter bepalend voor de kwaliteit. De combinatie van beton en wapening is maatgevend voor de technische kwaliteit van een betonplaat en de daarbij horende aslast.

 

Meer weten over de aslasten? Of de wapeningsopbouw van onze producten? Lees dan meer informatie over de technische specificaties

Bekijk de technische specificaties

Veelgestelde vragen

Welke betonplaat is het meest geschikt voor mijn toepassing?

Onze betonplaten kunnen voor diverse doeleinden worden toegepast. Om een exact beeld te krijgen welke betonplaat het beste past bij uw toepassing kunt u het beste onze sectoren pagina bekijken.

Welke afwerkingsmogelijkheden zijn er bij de betonplaten?

De betonplaten van SIMbeton staan bekend om de nagenoeg nagenoeg poreusvrije en daarmee gladde structuur. Deze structuur is van toepassing bij al onze type betonplaten.

 

Wanneer u op zoek bent naar een antislip werking raden wij onze SIMnop betonplaten aan. Deze zijn voorzien van een noppenmotief van circa 2cm wat zorgt voor veel grip, ongeacht het weertype.

 

Daarnaast is het mogelijk om elke betonplaten te voorzien van een kleur, bijvoorbeeld antraciet of rood. U kunt alle kleurmogelijkheden vinden op onze Colore ® pagina.

Waarom bieden jullie geen ruwe/stroeve betonplaat aan?

Enkele jaren terug hebben wij onze ruwe/stroeve betonplaten uit het assortiment gehaald omdat deze in de praktijk niet de gewenste “antislip” werking behielden op de lange termijn.

 

De ervaring leerde ons dat op de langere termijn de ruwheid van een gebezemde structuur door slijtage afneemt en dat er door de grove structuur er veel vuil aan de bovenkant van de plaat hecht. Bij vochtig weer en gedurende de herfstperiode ontstaan er dan gladde plekken op de platen, wat niet wenselijk is op bijvoorbeeld een kavel- of looppad.

 

De SIMnop betonplaat heeft als antislip oplossing deze plek in ons assortiment overgenomen.

Hebben jullie ook B keus / gebruikte betonplaten?

Als betonfabriek ontkomen wij er helaas niet aan dat er bij de productie af en toe een beschadigde betonplaat ontstaat. Hierdoor hebben wij gedurende het gehele jaar B keus betonplaten in de aanbieding, het beschikbare aanbod kunt u vinden via Marktplaats wanneer u zoekt op “Simbeton”.

Wat is het afwerkingsniveau van de betonplaten?

Onze betonplaten kenmerken zich door het hoge afwerkingsniveau. Dit vertaalt zich terug in de nagenoeg nagenoeg poreusvrije structuur, maatvastheid, strakke randafwerkingen en optie om zonder hijsinsparing uit te voeren.

 

Echter is een betonplaat een natuurlijk en industrieel product, met enkele visuele aspecten als gevolg, welke goed in acht moeten worden gehouden. Voorbeelden hiervan zijn onderlinge tintverschillen, afdrukken van afstandshouders of andere aspecten.

 

Wanneer u op zoek bent naar een verharding met een industriële look kiest u met betonplaten voor het juiste producten. Wanneer u op zoek bent naar een 100% kleurvast, maatvast product en vrij van minimale afwijkingen moet u uzelf afvragen of een verharding met betonplaten het gewenste product is.

 

Lees hier meer over onze productkenmerken.

Wat is het meest voorkomende type betonplaat?

De meest voorkomende betonplaat zijn de betonplaten 200×200 en de betonplaten 200×100 cm. Wij kunnen diverse andere formaten of B-keus / gebruikte betonplaten leveren. De betonplaat kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, voor kuilplaten of ten behoeve van verharding van bijvoorbeeld een parkeerplaats.

Toch nog vragen?

Mocht u nog enkele vragen hebben, onze specialisten helpen u graag.

Bel onze telefoonlijn

Dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.

Chat met ons

Wij helpen u graag

Stuur ons een mail

Wij reageren z.s.m.