Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze SIMvlak® Rand betonplaten

Home / Betonplaten / SIMvlak® Rand betonplaten

SIMvlak® Rand betonplaten

Betonnen rand: de betonoplossing tegen infill rondom kunstrasvelden

De SIMvlak® Rand betonplaten bieden een oplossing tegen de uitstroom van infill rondom kunstgrasvelden. Bij voetbal kunstgrasvelden dient er een infill te worden toegevoegd om de gewenste speelkwaliteit te realiseren. Het nadeel van infill is dat deze gemakkelijk buiten het veld terechtkomt en dit een negatief effect geeft voor het milieu. Om dit te voorkomen dient het infill voor zover mogelijk binnen het veld te houden, de SIMvlak® Rand betonplaat draagt hier aan bij.

 

De standaard afmeting van de SIMvlak® Rand betonplaat is 200x100x18,5 met een opstaande rand van circa 10cm breed en 6,5cm hoog. De opstaande rand is haaks gevormd om de kerende werking te vergroten. Naast de afmeting 200x100x18,5 zijn er twee pasplaten beschikbaar met de afmeting 200x50x18,5 en 100x100x18,5. Bij de SIMvlak® Rand betonplaten zijn twee bijbehorende hoekoplossingen leverbaar. Deze is beschikbaar met de radius 3,5m als in het verstek.

 

Betonplaten met rand in diverse formaten beschikbaar

Het hekwerk in combinatie met de SIMvlak® Rand

Standaard wordt het hekwerk rondom een sportveld op 55 cm van de betonplaat gemonteerd. Door de opstaande rand op de betonplaat is dit niet mogelijk en moet hier anders mee worden omgegaan. Bij de ontwikkeling van de SIMvlak® Rand betonplaat is er bewust gekozen om het hekwerk achter de opstaande rand te monteren en niet in de opstaande rand. Door de uitsparing niet 18,5cm maar 12cm diep te boren wordt er 30% bespaard op de boorkosten. Daarnaast komt dit ten goede van de breedte van het looppad achter de opstaande rand.

 

Om te voorkomen dat vuil zich kan ophopen tussen de opstaande rand en het hekwerk dient het hekwerk op maximaal 1,5cm van de opstaande rand te worden gemonteerd. Het maasrooster dient vervolgens voor de hekpalen te worden geplaatst en de onderzijde van het maasrooster moet gelijk zijn aan de bovenzijde van de opstaande rand, zoals hieronder afgebeeld.

Maximaal 1,5 centimeter vanaf de rand

Optioneel uitvoerbaar met roostergoot

Het is optioneel mogelijk om de SIMvlak® Rand betonplaat uit te voeren met roostergoot. Door het toevoegen van een roostergoot ontstaat er niet alleen een kerende werking, maar wordt de infill ook opgevangen. Naast de infill wordt de vrijkomende slijtage van de kunstgrasvelden ook in de goot opgevangen. De SIMvlak® Rand betonplaten met roostergoot zijn voorzien van een afvoer, waardoor het hemelwater, infill en slijtage gecontroleerd kan worden afgevoerd naar bijvoorbeeld een slibvangput met sok. De SIMvlak® Rand betonplaten met roostergoot zijn ook uitvoerbaar als hoekoplossing in het verstek.

Meer informatie over dit product ontvangen?

Productkenmerken betonrand SIMvlak®

NummerOmschrijvingEigenschappen
Afwerking
1.Afwerking bovenlaagMalglad
2.Randafwerking lange zijdeRond, 1 cm.
3.Randafwerking korte zijdeVelligkant, 1cm.
Product details
4.AfstandhouderBeton, 2 mm
5.Maattolerantie lengte en breedte+2/-3 mm
6.Maattolerantie dikte-1/+2 mm
Leg voorschriften
9.HijsvoorzieningHijshaken / Vacuum
11.WapeningE5, D5, D6, D8
12.AslastTot 16 ton

Een overzicht van alle beschikbare afmetingen

TypeLengte (cm)Breedte (cm)Hoogte (cm)Gewicht (cm)Volle vracht NederlandVolle vracht België
SIMvlak Rand20010018,559454 stuks42 stuks
SIMvlak rand2005018,5305106 stuks84 stuks
SIMvlak rand10010018,5297108 stuks86 stuks

Brochures

Benieuwd naar onze brochures? Bekijk ze direct

Afbeeldingen van gerealiseerde projecten

Afgelopen jaren hebben wij diverse projecten mogen realiseren met onze SIMvlak® rand betonplaten. Hieronder ziet u een klein deel van de gerealiseerde projecten.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland