Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze Een betonnen oprit of betonplaten in uw tuin

Home / Betonplaten / Betonnen oprit

Een betonnen oprit of betonplaten in uw tuin

De charme van betonproducten

Tegenwoordig ziet u het steeds vaker, betonplaten om een moderne oprit te creëren of rondom een woning als looptegels in de tuin. De opkomst van de industriële en robuuste woonstijl verplaatst zich naar buiten en de charme van betonproducten wordt door steeds meer mensen erkend. Naast de industriële en moderne uitstraling kiest u met betonplaten voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor de verharding rondom uw woning.

 

Welke soorten betonplaten zijn er?

In ons assortiment  bieden wij drie verschillende soorten betonplaten aan. De SIMvlak® ZH “gladde” betonplaten, de SIMnop® “antislip” betonplaten en de SIMgras® “open-verharding” betonplaten. Deze betonplaten worden standaard geleverd in de kleur betongrijs, maar zijn ook leverbaar in kleur.

SIMvlak® ZH | SIMbeton
SIMnop®  | SIMbeton
SIMgras® | SIMbeton

De verschillende type betonplaten

SIMvlak® ZH “gladde” betonplaten

De SIMvlak® ZH betonplaten zijn vlakke en gladde betonplaten en leverbaar in 14 verschillende afmetingen. De SIMvlak® ZH betonplaten zijn speciaal ontwikkeld als designverharding en bevatten geen hijsinkepingen.

 

Het oppervlakte is egaal en de lange zijden hebben een ronde randafwerking, wat zorgt voor een mooiere uitstraling

 

De SIMvlak® ZH betonplaten worden door onze klanten vaak toegepast als oprit of looppad in combinatie met split- of grasstroken.

SIMnop® “antislip” betonplaten

De SIMnop® betonplaten zijn gladde betonplaten welke zijn voorzien van een noppenprofilering van 2mm. Door de malgladde betonstructuur is de aanhechting van vuil minimaal en het noppenprofiel zorgt ervoor dat deze betonplaat ten allen tijden zijn antislip werking behoudt.

 

De SIMnop® betonplaten zijn leverbaar in 6 verschillende afmetingen en alle mogelijke kleuren.

 

De SIMnop® betonplaten worden door de antislipprofilering vaak toegepast als oprit bij een helling.

SIMgras® “open-verharding” betonplaten

De SIMgras® betonplaten zijn waterdoorlatende betonplaten voorzien van ronde openingen. De SIMgras® betonplaten combineren de groene uitstraling van grasbetontegels met de stabiliteit van grootformaat betonplaten.

 

De openingen zijn aan de onderzijde 9cm breed en verbreden naar boven toe tot 15cm, hierdoor heeft de graspol ruimte om goed te kunnen groeien.

 

De SIMgras® betonplaten worden door onze klanten vaak toegepast als parkeerplaats of als rijstroken voor de oprijlaan.

Cons and pro's

Betonnen oprit

Voordelen en nadelen van betonplaten voor de oprit, tuin en terras rondom uw woning.
Voordelen Onderhoudsvriendelijk Onderhoudsvriendelijk Door de malgladde structuur van de producten wordt de aanhechting van vuil tot het minimum beperkt. De betonplaten zijn hierdoor gemakkelijk schoon te houden met een bezem of vloertrekker. En door de naden af te werken met brekerszand, buitenvoegsel of kit voorkomt u dat er onkruid tussen de betonplaten kan groeien. Lange levensduur Lange levensduur De betonplaten van ons bestaan uit hoogwaardige beton met de milieuklasse XA3. Daardoor is het verouderingsproces van de betonplaten minimaal en blijft het product visueel mooi. Onze producten hebben een levensduur van minimaal 50 jaar, zo kunt u jarenlang genieten van uw verhardingsoplossing. Sterk en robuust product Sterk en robuust product De betonplaten zijn door hun grootformaat stabiele producten en blijven netjes op de plek liggen. Wanneer de betonplaten in een zandbed zijn geplaatst volgens de voorgeschreven grondvoorwaarden is verzakking niet mogelijk. Rijsporen, zoals u die kent bij bijvoorbeeld klinkers of tegels, van uw auto of andere voertuigen behoort tot de verleden tijd.
Nadelen Afwerkingsniveau Afwerkingsniveau Wij dragen extra zorg voor het afwerkingsniveau van onze betonplaten. Denk hierbij aan de dichte structuur, randafwerkingen en maatvastheid. Ondanks dit hoge afwerkingsniveau kunnen onze betonplaten niet vergeleken worden met het afwerkingsniveau van keramische tegels. Een betonplaat blijft een natuurlijk en industrieel product, waarbij enkele mindere visuele aspecten zijn welke niet te voorkomen zijn. Denk hierbij aan tintverschil tussen de betonplaten of afdrukken van afstandshouders. U vindt alle onze aspecten terug op onze productkenmerken pagina. Gladheid Gladheid In de eerste jaren nadat de betonplaten zijn geproduceerd kan er een bepaalde gladheid ontstaan op het oppervlak van de betonplaten. De gladheid wordt veroorzaakt door de vetten en oliën uit de mal en de herfstperiode. In deze tijdsperiode vindt er door de aanwezigheid van blad, alg-vorming en biofilm een gladde laag op de betonplaten. Wanneer u over de betonplaten heen loopt zal u hier geen last van ervaren. Echter raden wij het de eerste jaren af over de betonplaten te rennen of fietsen. Na verloop van jaren zal de betonplaat verouderen en de toplaag ruwer worden. Aanleg Aanleg De aanleg van betonplaten is vakwerk en dient uitgevoerd te worden door een erkende hovenier, stratenmaker of grondwerker. Het zandbed onder de betonplaten dient op de juiste wijze te worden aangelegd, vervolgens dienen de betonplaten machinaal op de plek te worden gelegd met behulp van een vacuumunit of hijshaken. Hierdoor is de aanleg van betonplaten prijstechnisch duurder dan de aanleg van klinkers of tegels.

Prijzen betonplaten voor een oprit, tuin of terras rondom uw woning

De prijs van de betonplaten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan de afmetingen, standaard of gekleurde variant, toegepaste wapening en het transport. Om een beeld te krijgen van de mogelijke prijs kunt u voor de standaardkleur betongrijs rekening houden met een prijs tussen de €45,- en €55,- per m2.

 

Voor een gekleurde variant, bijvoorbeeld de kleur antraciet, geel of rood, kunt u rekening houden met een vierkante meter prijs tussen de €60,- en €70,-. Wilt u de exacte prijs voor uw project weten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of scroll naar onderen, naar het offerte aanvraag formulier.

Ik heb inspiratie nodig voor het toepassen van betonplaten als betonnen oprit

Betonnen oprit

Parkeerplaats

Terras

Looppad

Benieuwd naar ons assortiment?

Betonplaten

Onze betonproducten zijn producten met een reden, een gedachte en het belangrijkste, onderscheidend vermogen. Wij staan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, een ruim assortiment betonproducten welke uitkomsten bieden voor specifieke klantwensen.

Ga naar het betonplaten assortiment