Offerte aanvragen

Home / Beton oplossingen / Invreten en aantasten van het beton

Invreten en aantasten van beton

SIMbeton is specialist op het gebied van beton oplossingen. Of het nu gaat om het voorkomen van betonrot, het aanleggen van betonplaten of het plaatsen van keerwanden. Door de kwaliteit van onze betonproducten is de kans op betonrot minimaal. Voor het plaatsen en aanleggen van betonplaten, betongoten en keerwanden bent u bij ons aan het goede adres. SIMbeton helpt en adviseert de klanten hoe de betonproducten het best geplaatst kunnen worden.

Invreten en aantasten van beton
Aantasten van betonproducten door omgevingsinvloeden

Aantasten van betonproducten door omgevingsinvloeden

Beschadigingen aan beton door bijvoorbeeld agressieve mais sappen en gras sappen, wordt veroorzaakt door het aantasten van de cement en vulmiddelen. Cement is het lijmmiddel in de beton, maar vulmiddelen zijn niet noodzakelijk. Helaas wordt nu veel ZVB beton geleverd in de agrarische sector waarin de cement tot wel 40% vervangen is door vulmiddelen. Dit wordt gedaan om de prijs te drukken ( vulmiddel kost +/- 50% minder dan cement) en de verwerkbaarheid te verbeteren. Deze betonsoort kenmerkt zich ook door het mooie gladde uiterlijk ( witte kalk uiterlijk). Het is een betonsoort die veelal wordt toegepast in de woningbouw en Utiliteitsbouw waar uiterlijk belangrijker is, en waar geen agressieve omgeving heerst.

Norm in Nederland

De norm in Nederland zoals KOMO omschrijft en verwijst naar de milieu klassen en is helaas nog niet toereikend. In omliggende landen zoals Duitsland wordt hiervoor een extra norm toegevoegd. Simbeton produceert betonproducten zonder vulmiddelen om dit probleem tot in de puntjes te beperken.

Norm in Nederland

Zuren

Zuren zijn agressief voor beton. Betonschade door zwakke en matig sterke zuren kan gedurende lange tijd worden voorkomen. Bij sterke zuren helpen de gebruikelijke beton technologische maatregelen onvoldoende. Blootstelling van beton aan zuren komt regelmatig voor in agrarische toepassingen, en in de chemische en voedingsmiddelen industrie. Een specifieke vorm van zuuraantasting komt voor in riolen, namelijk de biogene zwavelzuuraantasting. Welke factoren zijn van invloed op de snelheid van aantasting? Welke maatregelen tegen zuuraantasting worden aanbevolen?

Beton beschermen

Een nabehandeling van beton wordt ten alle tijden geadviseerd wanneer de elementen worden gebruikt binnen een agressief milieu. De volgende opties zijn mogelijk als nabehandeling:

 

  • Coaten van beton (epoxy coating)

Het voordeel van het toepassen van een epoxy coating is dat het een optimale bescherming biedt. Het nadeel hiervan is wel dat dit een arbeidsintensief proces is. Daarnaast betekent het niet dat het kras of stootvast is bijvoorbeeld met mechanische belastingen.

 

  • Impregneren van beton

Het aanbrengen van een impregneermiddel zorgt voor een goede bescherming. Door deze bescherming is het bijvoorbeeld ideaal om toe te passen zodat vlekken vermeden worden of om krassen te beperken. Het aanbrengen is een makkelijk proces en is eventueel eenvoudig bij te werken.

Kwaliteit van beton

Over de kwaliteit van beton kunnen we kort zijn. Die moet goed zijn. SIMbeton geeft die garantie, zwart-op-wit, zonder restricties. Onze producten worden met de meeste zorg geproduceerd en voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen. De kwaliteit van het beton in en onze producten wordt nauwkeurig bewaakt.

De onderstaande kwaliteitseisen worden continu getoetst:

  • Kubus druk strerktes;
  • Zeef lijnen;
  • Water/cement factor;
  • Luchtgehalte.

Het veelvuldig uitvoeren van deze testen behoort tot één van onze kernactiviteiten. Tenslotte levert onze cement leverancier de extra nodige ondersteuning om de kwaliteit van onze betonproducten te toetsen en te handhaven.

 

Kwaliteit staat bij ons centraal!

Toch nog vragen?

Mocht u nog enkele vragen hebben, onze specialisten helpen u graag!

Bel met ons

Dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur

Chat met ons

Wij helpen u graag!

Stuur ons een mail

Wij reageren binnen 24 uur