Invreten en aantasten

van het beton

Betonoplossingen

SIMbeton is specialist op het gebied van beton oplossingen. Of het nu gaat om het voorkomen van betonrot, het aanleggen van betonplaten of het plaatsen van keerwanden. Door de kwaliteit van onze betonproducten is de kans op betonrot minimaal. Voor het plaatsen en aanleggen van betonplaten, betongoten en keerwanden bent u bij ons aan het goede adres. SIMbeton helpt en adviseert de klanten hoe de betonproducten het best geplaatst kunnen worden.

Heeft u last van aantasten van uw betonproducten door de omgevingsinvloeden?

Beschadigingen aan beton door bijvoorbeeld agressieve mais sappen en gras sappen, wordt veroorzaakt door het aantasten van de cement en vulmiddelen. Cement is het lijmmiddel in de beton, maar vulmiddelen zijn niet noodzakelijk. Helaas wordt nu veel ZVB beton geleverd in de agrarische sector waarin de cement tot wel 40% vervangen is door vulmiddelen. Dit wordt gedaan om de prijs te drukken ( vulmiddel kost +/- 50% minder dan cement) en de verwerkbaarheid te verbeteren. Deze betonsoort kenmerkt zich ook door het mooie gladde uiterlijk ( witte kalk uiterlijk). Het is een betonsoort die veelal wordt toegepast in de woningbouw en Utiliteitsbouw waar uiterlijk belangrijker is, en waar geen agressieve omgeving heerst.

Heeft u last van aantasten van uw betonproducten door de omgevingsinvloeden? SIMBeton
Norm in Nederland SIMBeton

Norm in Nederland

De norm in Nederland zoals KOMO omschrijft en verwijst naar de milieu klassen en is helaas nog niet toereikend. In omliggende landen zoals Duitsland wordt hiervoor een extra norm toegevoegd. Simbeton produceert betonproducten zonder vulmiddelen om dit probleem tot in de puntjes te beperken.

Kwaliteit betonelementen

Wij gebruiken de aanbevolen maximale sterkte van C55/67 XA3, ( een hogere sterkte wordt afgeraden.)
o Hoge sterkte beton zoals ZVB C60/75 is het beton niet meer elastisch genoeg.
o Door een te hoge percentage vullers in ZVB is een na behandelingen niet optimaal meer mogelijk.

“ Zuren zijn agressief voor beton. Betonschade door zwakke en matig sterke zuren kan gedurende lange tijd worden voorkomen. Bij sterke zuren helpen de gebruikelijke beton technologische maatregelen onvoldoende. Blootstelling van beton aan zuren komt regelmatig voor in agrarische toepassingen, en in de

chemische en voedingsmiddelen industrie. Een specifieke vorm van zuuraantasting komt voor in riolen, namelijk de biogene zwavelzuuraantasting. Welke factoren zijn van invloed op de snelheid van aantasting? Welke maatregelen tegen zuuraantasting worden aanbevolen? “

Beton beschermen

Een nabehandeling wordt ten alle tijden geadviseerd wanneer de elementen worden gebruikt binnen een agressief milieu.
 
1 = Coaten van beton.( Epoxy coating )
o Voordeel = optimale bescherming
o Nadeel = arbeids intensief om aan te brengen
o Nadeel = niet kras en stootvast ( mechanische belastingen )

2 = Impregneren van beton.
o Voordeel = goede bescherming
o Makkelijk aan te brengen / bij te werken
o Minder invoelbaar bij krassen

Over de kwaliteit van beton kunnen we kort zijn. Die moet goed zijn. SIMBETON geeft die garantie, zwart-op-wit, zonder restricties. Onze producten worden met de meeste zorg geproduceerd en voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen. De kwaliteit van het beton in en onze producten wordt nauwkeurig bewaakt.

o Kubus druk sterktes
o Zeef lijnen
o W/C ( water cement factor )
o Controle luchtgehalte
Het veelvuldig uitvoeren van deze testen behoren tot een van onze kern activiteiten.

Daarnaast levert onze cement leverancier de extra nodige ondersteuning om de kwaliteit van onze beton te toetsen.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat of vraag naar de mogelijkheden met onze producten. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
+31 547 352 190
Nederland