Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze Sleufsilowanden

Home / Sleufsilowanden

Sleufsilowanden

Groot aanbod sleufsilowanden

Hieronder vindt u een overzicht van de sleufsilowanden uit ons assortiment. Dit zijn L, T en U vormige sleufsilowanden. De L silowanden zijn leverbaar in verschillende varianten. Deze onderscheiden zich van elkaar door de afwerking, aslasten en afmetingen.U vindt meer informatie over onze Sleufsilowanden via onderstaande productpagina’s.

 

Bent u op zoek naar een totaaloplossing voor uw sleufsilo of mestopslag? Raadpleeg dan onze sleufsilo of mestopslag pagina en bekijk de totaaloplossingen die SIMbeton u kan bieden.

 

 

Bekijk ons assortiment

Ons assortiment

Hieronder is een overzicht opgenomen van ons assortiment aan sleufsilowanden. De sleufsilowanden verschillen door de specifieke kenmerken per variant.

L sleufsilowanden | Leverbaar in drie verschillende varianten.

L sleufsilowanden

Leverbaar in drie verschillende varianten. Kenmerken van L sleufsilowanden
 • Enkelkerend en dubbelkerend uitvoerbaar.
 • Aslasten van 10 tot 20 ton.
 • Voetdiktes van 12 en 14 cm.
 • 100 tot 300 cm hoog.
 • 200 tot 400 cm breed.
Meer informatie
Inspiratie opdoen
T Sleufsilowanden | Makkelijk te combineren met L silowanden.

T Sleufsilowanden

Makkelijk te combineren met L silowanden. Kenmerken van T sleufsilowanden
 • Dubbelkerende werking.
 • Aslast van 15 ton.
 • Voetdikte van 14cm.
 • 150 tot 300 cm hoog.
 • 250 tot 400 cm breed.
Meer informatie
Inspiratie opdoen
U Sleufsilowanden | Standaard leverbaar met trap en kopplaat.

U Sleufsilowanden

Standaard leverbaar met trap en kopplaat. Kenmerken van U sleufsilowanden
 • Dubbelkerende werking.
 • Aslast van 15 ton.
 • Voetdikte van 19cm.
 • 216 tot 318 cm hoog.
 • 200 tot 400 cm hoog.
Meer informatie
Inspiratie opdoen

Sleufsilowanden van SIMbeton

SIMbeton is al vele jaren leverancier van hoogwaardige sleufsilowanden op de Nederlandse markt. Onze sleufsilowanden kenmerken zich door de hoge betonkwaliteit C55/67 met de milieuklasse XA3. De milieuklasse van beton is een aanduiding voor de samenstelling van beton, maar ook de dekking en maximale scheurwijdte.

 

Samengevat geeft een milieuklasse aan in welke mate het beton bestand is tegen agressieve chemicaliën. In de agrarische sector zijn dit bijvoorbeeld de vrijkomende mestsappen. De milieuklasse XA3 is de hoogst mogelijke milieuklasse en geschikt voor sterk agressieve omgevingen, zoals een sleufsilo. Hiermee voldoen onze sleufsilowanden aan de geldende normen en zijn voorzien van een CE-keurmerk en KIWA certificeringen.

 

Ons uitgebreide assortiment sleufsilowanden bestaat uit de SLG-, ST-, VBL-, VBU-, TST- en VBT silowanden. De SLG-, ST- en VBL sleufsilowanden zijn L elementen die zich onderling onderscheiden van elkaar op het gebied van afmeting en aslast. Hierdoor kunnen wij voor elke specifieke klantwens de juiste keerwand aanbieden. U vindt meer informatie over onze L Sleufsilowanden op de L Sleufsilowanden pagina. De VBU-silowanden zijn onze U wanden welke toegepast worden wanneer er van weerszijde druk op de elementen komt. De U silowanden zijn uitvoerbaar met trapdelen, via onze U Sleufsilowanden pagina vindt u hier meer informatie over.  Een alternatief voor een U silowand is een T silowand. Deze is net als de U silowand bestand tegen druk van beide zijdes. Wij hebben twee verschillende varianten T silowanden, de TST en VBT wand. De TST wand is bestand tegen 10 ton aslast en de VBT wand is bestand tegen 15 ton aslast. Lees hier meer over op onze T Sleufsilowanden pagina

 

Plaatsingsvoorschriften Sleufsilowanden

De juiste ondergrond is van een gelijk belang als de kwaliteit van een sleufsilowand. Op onze grondvoorbereiding pagina vindt u hier gedetailleerde informatie over. Voor het plaatsen van een sleufsilowanden adviseren wij om een grondverbetering toe te passen van minimaal 30cm. De grondverbetering kan puin, granulaat, zand of een vergelijkbare grondstof zijn. Deze dient vervolgens te worden verdicht en afgevlakt, waarna de elementen kunnen worden geplaatst. Optioneel is het mogelijk om de silowand met een grondwal te plaatsen, hierdoor is bij enkele sleufsilowanden een hogere aslast haalbaar.

In onderstaande illustratie is de gewenste praktijksituatie uitgebeeld.

 

Hoe worden sleufsilowanden geplaatst?

Het plaatsen van sleufsilowanden gebeurt meestal rechtstreeks vanaf de vrachtwagen. Door middel van een mechanische klem grijpt de chauffeur de wanden op de vrachtwagen en zet hij deze direct op de juiste plaats. Enige vereiste is de aanwezigheid van een extra persoon ter aansturing en begeleiding van het zetten van de wanden. Voor meer informatie over het plaatsen van keerwanden kunt u onze sleufsilowanden plaatsen pagina bezoeken.

Veelgestelde vragen

Voor welke situatie zijn sleufsilowanden geschikt?

Onze sleufsilowanden hebben de betonkwaliteit C55/67 met de milieuklasse XA3. De milieuklasse is een aanduiding van de weerstand van beton tegen externe invloeden. De milieuklasse XA3 toont aan dat de elementen bestand zijn tegen chemische aantastingen, zoals bijvoorbeeld zuren welke vrijkomen in een sleufsilo. Hiermee zijn de wanden perfect geschikt om toe te passen voor de opslag van mais, gras, mest of andere vergelijkbare grondstoffen.

Hoe worden sleufsilowanden geplaatst?

De sleufsilowanden worden met een mechanische klem geplaatst. Het is mogelijk om dit rechtstreeks vanaf de vrachtwagen te laten uitvoeren.

Is het mogelijk om sleufsilowanden op maat te maken?

Het is mogelijk om de sleufsilowanden op maat te maken. Binnen onze standaard afmetingen kunnen wij in de lengte en hoogte maatwerk leveren. Daarnaast is het mogelijk om een afschuining te creëren of een uitsparing te maken in het element. De maatwerk elementen worden rechtstreeks in de fabriek op maat geproduceerd.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland