Betonrot

SIMbeton oplossingen

Wat is betonrot

Betonrot is schade aan gewapend beton zoals betonplaten, keerwanden sleufsilowanden, waterputten et cetera. Het kan voorkomen dat de bewapening gaat roesten. Roest zet uit en zorgt ervoor dat het beton begint te barsten. Doordat uw beton begint te barsten kan dit zeer nadelig zijn voor de sterkte van de gehele betonconstructie. Dat is iets wat u natuurlijk wilt voorkomen.

Gewapend beton

Om ervoor te zogen dat de gehele betonconstructie extreem sterk is, voorzien wij onze beton producten van zware bewapening. waardoor uw beton beschermd wordt tegen lasten zoals rijsporen, kuilen van wielen en zwaar transport. De bewapening is gemaakt van betonstaal. Staal is uitermate geschikt voor betonbewapening omdat staal goed trekkrachten kan opnemen.

SIMbeton is de specialist en zorgt ervoor dat uw beton wordt voorzien van de juiste bewapening.

Gewapend beton SIMBeton
Oorzaak betonrot SIMBeton

Oorzaak betonrot

Het roesten van de bewapening van het beton wordt veroorzaakt door indringen van Kooldioxide (CO2) uit de lucht. Ook kan dit worden veroorzaakt door indringen van chloriden.

Waar komt betonrot het meest voor?

betonrot komt het meest voor in zeeklimaat of op plaatsen waar veelal zout wordt gestrooid. Denk hierbij aan bruggen, wegen en andere mogelijke plekken waar een zeeklimaat voorkomt.

Waar komt betonrot het meest voor? SIMBeton
Betonrot hestellen SIMBeton

Betonrot hestellen

Het herstellen van betonrot kan in meerdere manieren. Het meest voorkomend is het toepassen van een speciale primer. Door het aangetaste (betonrot) beton te verwijderen tot dat de juiste wapening weer zichtbaar wordt kan de roestige wapening behandeld worden. Het verwijderen van het roest kan gedaan worden met een staalborstel. Daarna wordt dit behandeld met een speciale primer. Door deze primer kan de roestvorming worden tegengegaan. Naderhand het aanbrengen van de primer kan er doormiddel van een betonreperatiemortel de plek worden aangesmeerd. Indien u hulp nodig heeft met het herstellen van betonrot dan is SIMbeton de specialist die u nodig hebt.

Betonrot vermijden?

  • Voldoende dekking garanderen, wij plaatsen de wapening diep genoeg.
  • Wij vermijden verhardingsversnellers calciumchloride.
  • Wij kiezen lage water/cementfactor.

SIMbeton is de specialist in het gebied van beton oplossingen. Door de uitermate goede kwaliteit van onze betonproducten kunnen wij garanderen dat de kans op betonrot minimaal is. SIMbeton kan betonrot voorkomen, voorkomen is beter dan genezen.

Betonrot vermijden? SIMBeton

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat of vraag naar de mogelijkheden met onze producten. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
+31 547 352 190
Nederland