Offerte aanvragen

Home / Beton oplossingen / Betonrot

Wat is betonrot?

Betonrot is schade aan gewapend beton zoals betonplaten, keerwanden sleufsilowanden, waterputten et cetera. Het kan voorkomen dat de bewapening gaat roesten. Roest zet uit en zorgt ervoor dat het beton begint te barsten. Doordat uw beton begint te barsten kan dit zeer nadelig zijn voor de sterkte van de gehele betonconstructie. Dat is iets wat u natuurlijk wilt voorkomen.

Wat is betonrot?
Oorzaak betonrot
Beton met wapening
Betonrot herstellen
Betonrot voorkomen?

Oorzaak betonrot

Het roesten van de bewapening van het beton wordt veroorzaakt door indringen van Kooldioxide (CO2) uit de lucht. Ook kan dit worden veroorzaakt door indringen van chloriden. Betonrot komt het meest voor in zeeklimaat of op plaatsen waar veelal zout wordt gestrooid. Denk hierbij aan bruggen, wegen en andere mogelijke plekken waar een zeeklimaat voorkomt.

Oorzaak betonrot
Beton met wapening

Beton met wapening

Om ervoor te zogen dat de gehele betonconstructie extreem sterk is, voorzien wij onze beton producten van zware bewapening. waardoor uw beton beschermd wordt tegen lasten zoals rijsporen, kuilen van wielen en zwaar transport. De bewapening is gemaakt van betonstaal. Staal is uitermate geschikt voor betonbewapening omdat staal goed trekkrachten kan opnemen.

SIMbeton is de specialist en zorgt ervoor dat uw beton wordt voorzien van de juiste bewapening.

Betonrot herstellen

Het herstellen van betonrot kan in meerdere manieren. Het meest voorkomend is het toepassen van een speciale primer. Door het aangetaste (betonrot) beton te verwijderen tot dat de juiste wapening weer zichtbaar wordt kan de roestige wapening behandeld worden. Het verwijderen van het roest kan gedaan worden met een staalborstel. Daarna wordt dit behandeld met een speciale primer. Door deze primer kan de roestvorming worden tegengegaan. Naderhand het aanbrengen van de primer kan er doormiddel van een reperatiemortel de plek worden aangesmeerd. Indien u hulp nodig heeft met het herstellen van betonrot dan is SIMbeton de specialist die u nodig hebt.

Betonrot herstellen
Betonrot voorkomen?

Betonrot voorkomen?

Om betonrot te vermijden dient de wapening diep genoeg geplaatst worden in de elementen, dit wordt de betondekking genoemd. Daarnaast kan betonrot voorkomen worden door het vermijden van verhardingsversnellers, zoals calciumchloride. Tenslotte is het van belang om een lage water/cementfactor aan te houden.

 

SIMbeton is de specialist in het gebied van beton oplossingen. Door de hoge kwaliteit van onze betonproducten kunnen wij garanderen dat de kans op betonrot minimaal is. SIMbeton kan betonrot voorkomen, en voorkomen is beter dan genezen.

Toch nog vragen?

Mocht u nog enkele vragen hebben, onze specialisten helpen u graag!

Bel met ons

Dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur

Chat met ons

Wij helpen u graag!

Stuur ons een mail

Wij reageren binnen 24 uur