Offerte aanvragen

Home / Over SIMbeton

Uw persoonlijke betonspecialist sinds 1958

Over SIMbeton

Welkom bij SIMbeton, waar beton meer is dan een bouwmateriaal: het is een verhaal van vakmanschap en toewijding. In onze geschiedenis ligt de basis van wie we zijn – elke betonplaat, keerwand, sleufsilowand en betonput die onze werkplaats verlaat, getuigt van onze passie voor kwaliteit. Bij SIMbeton gaan we verder dan enkel bouwen. We vormen ruimtes, ondersteunen projecten en bieden betonoplossingen die duurzaam, functioneel en uniek zijn. Ontdek onze no-nonsense werkwijze, doordrenkt met ervaring en krijg een helder beeld van wat u van ons kunt verwachten. Hier bij SIMbeton schrijven we samen het verhaal van beton, met een vriendelijke service en een toekomstgerichte visie.

 

Wilt u weten met wie u contact heeft of welke chauffeur uw producten eventueel komt bezorgen? Bekijk dan ons team.

Ons team
Over SIMbeton

Doelgerichte oplossingen

Onze betonproducten zijn producten met een reden, een gedachte en het belangrijkste, onderscheidend vermogen. Wij staan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, een ruim assortiment betonproducten welke uitkomsten bieden voor specifieke klantwensen.

 

Neem onze betonplaten, SIMvlak®, SIMnop® en SIMgras® . De SIMvlak® betonplaten onderscheiden zich door de toegepaste wapening, waarbij het ontwikkelen tot het lassen van de wapening volledig in eigen beheer is. De SIMnop® betonplaten onderscheiden zich door de opliggende noppen profilering. In combinatie met de malgladde betonstructuur ontstaat er een product welke tot jaar en dag zijn antislip werking behoudt. Als laatste voorbeeld de SIMgras® betonplaten. Een open betonverharding welke, als enigste product in de markt, rechtstreeks in de zwarte grond kan worden verwerkt en belastbaar is voor zware voertuigen tot een aslast van 16 ton.

 

Deze combinatie van onze productontwikkelingen, beton vervaardigd uit hogesterktebeton C55/C67 met milieuklasse XA3 en het hoge afwerkingsniveau zorgt ervoor dat wij u als klant betonproducten kunnen aanbieden met meerwaarde!

 

 

Hoe het begon...

Hoe het begon...

De geschiedenis van SIMbeton, voorheen bekend als Sierbeton Industrie Markelo, begint in 1958 met de oprichting van de firma Bearzatto in Rijssen. Onder leiding van eigenaar D.A. Bearzatto richtte het bedrijf zich oorspronkelijk op de productie van prefab betonelementen voor de bouwsector, zoals raamdorpels en traptreden. In de jaren die volgden, verschoof de focus naar de productie van uitgewassen grindtegels, die al snel in grote aantallen uit de fabriek rolden.

Tweede generatie en innovatie

In 1995 traden de zonen van D.A. Bearzatto, Edo en Maurizio, toe tot het bedrijf en vormden de tweede generatie eigenaren. Dit betekende niet alleen een verandering in leiderschap maar ook in de productstrategie. De focus verschoof van op maat gemaakte prefab betonproducten naar standaard prefab betonproducten. Het begin van deze eeuw markeerde de lancering van de SIMvlak® industrieplaat, vooral populair in de agrarische sector voor sleufsilo’s en kavelpaden.

Heden en toekomst

In 2021 blijven Edo en Maurizio Bearzatto gezamenlijk leiding geven aan het bedrijf. Gevestigd aan het Twentekanaal, met de derde generatie vaak aanwezig op het bedrijf, kijkt SIMbeton vol vertrouwen naar de toekomst. De kantoor- en fabriekslocatie aan het water getuigt van een voortdurende toewijding aan duurzaamheid en innovatie, terwijl de basisgrondstoffen zand en grind nu volledig per schip worden aangevoerd en opgeslagen aan de kade.

De SIMbeton-producten

SIMbeton’s reis begon met prefab projecten, maar leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van specifiek ontworpen platen. De praktijkervaring bracht waardevolle inzichten, wat resulteerde in een divers assortiment betonproducten voor verschillende toepassingen.


SIMbetonplaten, zoals SIMvlak®, SIMnop®, en SIMgras®, tonen de toewijding aan kwaliteit boven kwantiteit. SIMvlak® platen onderscheiden zich door in eigen beheer ontwikkelde wapening, SIMnop® platen behouden een antislip werking dankzij de opliggende noppen profilering, en SIMgras® platen kunnen rechtstreeks in de zwarte grond worden verwerkt en zijn belastbaar voor zware voertuigen tot een aslast van 24 ton. Met beton vervaardigd uit hogesterktebeton C55/C67 en milieuklasse XA3 bieden wij als SIMbeton betonproducten met aantoonbare meerwaarde, gedreven door innovatie en de wens om aan specifieke klantbehoeften te voldoen.

Innovatie, stabiliteit en klantgerichtheid

Bij SIMbeton streven we naar stabiliteit en klanttevredenheid als pijlers van onze visie en missie. We verkennen voortdurend nieuwe markten, wat ons werk buitengewoon gevarieerd maakt. Ons onderscheidend vermogen ligt in de gepatenteerde producten en onze focus op kwaliteit boven kwantiteit, bijvoorbeeld de dubbel constructieve korfwapening, die toegepast wordt in onze betonplaten met dubbele wapening. Of het nu particulieren, aannemers of gemeenten zijn, iedereen met interesse is voor ons een waardevolle klant. Bovendien bieden wij een snelle service met een op maat gemaakte offerte binnen 24 uur, waarmee we niet alleen beton leveren, maar een ervaring die de verwachtingen overtreft en de normen in de industrie verhoogt.

Werken bij SIMbeton

Bij SIMbeton is geen week hetzelfde. Vaste momenten zijn bijvoorbeeld de productieplanning op donderdag, gevolgd door de dynamische transportplanning en facturatie op vrijdag. De onvoorspelbaarheid van de overige dagen zorgt voor een boeiende werkomgeving, waar je ‘s ochtends niet weet welke uitdagingen en verrassingen de dag zal brengen. Deze flexibiliteit en variatie weerspiegelen de levendige en energieke sfeer bij SIMbeton, waardoor werken hier niet alleen uitdagend, maar ook buitengewoon plezierig is.

Onze vakkundige aanpak

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Ongeacht voor welk product u geïnteresseerd bent, de werkwijze blijft hetzelfde. Hieronder ziet u stap-voor-stap wat u van ons kunt verwachten. Uitgekomen bij stap 5? Gefeliciteerd, u ontvangt de producten bij u thuis en kunt jaren genieten van uw betonproducten.

Stap 1

Laat u informeren en vraag uw offerte aan.

Er zijn vele mogelijkheden om met onze producten in aanraking te komen. Via het zoeken naar betonproducten op Google, via het ontwerpbureau voor uw project of u heeft onze producten ergens in Nederland, België of Duitsland zien liggen. Kortom, na het zien van onze producten bent u geïnteresseerd naar de prijsinformatie en kunt u uw offerte per contactformulier, e-mail of per telefoon aanvragen.

Stap 2

Wij sturen u de op maat gemaakte offerte.

Na het ontvangen van uw offerte aanvraag streven wij ernaar deze binnen 24 uur te beantwoorden met de door u gevraagde offerte. Mocht u specifieke wensen hebben of een offerte inclusief plaatsing? Dan kan het zijn dan u iets langer moet wachten op uw offerte. Mocht u de producten in het “echt” wensen te bekijken? Geen probleem, u kunt onze producten ten alle tijden komen bekijken bij onze fabriek in Markelo of op een van de openbare plekken in Nederland en Belgïe.

Stap 3

Offerte akkoord, uw bestelling wordt verwerkt.

U bent akkoord met de offerte en wenst de betonproducten te bestellen. U ontvangt van ons een orderbevestiging en daarin bevestigen wij u de levertijd van de producten. Het grootste deel van onze producten zijn uit voorraad leverbaar. Zo niet, dan plannen wij uw producten in voor productie. Vervolgens zal ons transportplanner contact met u opnemen voor de afhaling of levering van de bestelde producten.

Stap 4

Het inplannen van de levering van uw producten.

Wanneer het afgesproken afhaal-/levermoment nadert neemt onze transportplanner contact met u op om het exacte aflevermoment af te spreken. Er wordt altijd uiterlijk de week voor levering contact met u opgenomen om dit af te stemmen. Mocht u bij het moment van bestellen al een specifieke voorkeur hebben voor het aflevermoment? Geen probleem, geef dit door aan onze verkoopmedewerker en wij zorgen dat deze datum voor u wordt vastgezet.

Stap 5

Producten opleveren

U heeft als klant de mogelijk de producten bij ons af te halen, maar in verband met het gewicht van de producten is levering op locatie de meest gekozen optie. Onze vaste chauffeurs van Kanters BV, HVS-Transport of een externe transporteur komen de producten met een stenentrailer bij u afleveren. Voordat zij de producten lossen nemen zij contact met u op om de exacte losplaats te bespreken, zodat de producten op de juiste plaats komen te staan.

Nazorg van formaat! - Simbeton Wij blijven klaarstaan voor u

Nazorg van formaat!

Nadat de producten zijn geleverd kan het voorkomen dat er nog vragen zijn over de verwerking hiervan. Welke hijsmiddelen heb ik nodig? Kan ik in de producten boren of zagen? Hoe kan ik het beste de voegen dichten? Er is een product beschadigd, hoe kan ik dit herstellen? Voor al dit soort vragen kunnen onze verkoopmedewerkers u verder helpen en concrete oplossingen aandragen. En dit geldt niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de langere termijn, zodat u gedurende de gehele levensduur van de producten verzekerd bent van onze expertise.

Waarom SIMbeton?

Producten uit eigen fabriek.
Binnen 24 uur een offerte op maat.
Hoge kwaliteit, marktconforme prijzen.