Offerte aanvragen

Home / Over ons

Uw persoonlijke betonspecialist sinds 1958

Over ons

Op deze pagina nemen wij u mee in de geschiedenis van ons bedrijf, de visie en het doel van ons met onze betonproducten en de werkwijze van ons, om u als klant een duidelijk beeld te geven wat u van ons kan verwachten.

 

Wilt u weten met wie u contact heeft of welke chauffeur uw producten eventueel komt bezorgen? Bekijk dan ons team.

Ons team
Over ons

Doelgerichte oplossingen

Onze betonproducten zijn producten met een reden, een gedachte en het belangrijkste, onderscheidend vermogen. Wij staan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, een ruim assortiment betonproducten welke uitkomsten bieden voor specifieke klantwensen.

 

Neem onze betonplaten, SIMvlak®, SIMnop® en SIMgras® . De SIMvlak® betonplaten onderscheiden zich door de toegepaste wapening, waarbij het ontwikkelen tot het lassen van de wapening volledig in eigen beheer is. De SIMnop® betonplaten onderscheiden zich door de opliggende noppen profilering. In combinatie met de malgladde betonstructuur ontstaat er een product welke tot jaar en dag zijn antislip werking behoudt. Als laatste voorbeeld de SIMgras® betonplaten. Een open betonverharding welke, als enigste product in de markt, rechtstreeks in de zwarte grond kan worden verwerkt en belastbaar is voor zware voertuigen tot een aslast van 16 ton.

 

Deze combinatie van onze productontwikkelingen, beton vervaardigd uit hogesterktebeton C55/C67 met milieuklasse XA3 en het hoge afwerkingsniveau zorgt ervoor dat wij u als klant betonproducten kunnen aanbieden met meerwaarde!

 

 

Hoe het begon...

Hoe het begon...

De geschiedenis van Sierbeton Industrie Markelo, afgekort SIMbeton, gaat ruim zestig jaar terug. In 1958 is de firma Bearzatto, met eigenaar D.A. Bearzatto, opgericht in Rijssen. De voornaamste werkzaamheden bestond uit het produceren van prefab betonelementen voor de bouwsector. Denk hierbij aan raamdorpels, traptredens, ballustrades en andere voorhanden liggende prefab betonelementen. In verband met een veranderende markt werd de focus verlegt van prefab betonproducten naar uitgewassen grindtegels.

 

Door de grote vraag naar grindtegels werd de productie van deze grindtegels volledig geautomatiseerd en kwamen er dagelijks duizenden tegels uit de fabriek rollen. Door de economische crisis eind jaren zeventig kwam er een verval in de vraag naar grindtegels, in combinatie met andere ontwikkelingen leidde dit tot een faillissement.

In 1983 werd een nieuwe onderneming opgericht, namelijk Sierbeton Industrie Markelo, aan het Twentekanaal in Markelo. Hier werd de productie van prefab betonelementen weer opgepakt voor de woning- en utiliteitsbouw. Om na enkele jaren uit te breiden naar de agrarische markt met het maken van bijvoorbeeld vee-drinkbakken. De vraag vanuit de woning- en utiliteitsbouw veranderde en er werd steeds vaker gevraagd naar gekleurde prefab producten. Zodoende werd in 1995 voor het eerst gekleurde betonproducten geproduceerd in onze fabriek, dit was voor een aannemer van het project “kantoorgebouw Wapenreuslaan” te Apeldoorn. De wens was om betonelementen te maken welke gelijk waren aan de gemetselde bakstenen muur van de architect en zo geschiedde.

 

Gelijktijdig met de opkomst van de gekleurde prefab betonelementen in 1995 was er een belangrijke wijziging in het bedrijf, met het intreden van de zonen van dhr D.A. Bearzatto. De zonen, Edo en Maurizio Bearzatto, zijn de tweede generatie binnen het bedrijf en tevens de huidige eigenaren. Deze ontwikkeling heeft mede gezorgd voor de omslag van prefab betonproducten op aanvraag naar standaard prefab betonproducten. Begin deze eeuw vloeide hier het eerste product uit, de SIMvlak® industrieplaat met het formaat 200x100x12. Dit product werd met name afgenomen door de agrarische sector als vloer voor sleufsilo en kavelpad. Dit leidde weer tot vraag naar keer- en sleufsilowanden en zodoende werd het assortiment steeds verder uitgebreid. Door de ervaring met uitgewassen grindtegels en gekleurde prefab betonelementen werden er twee nieuwe betonplaten ontwikkeld, SIMvlak Colore® gekleurde betonplaten en SIMvlak Terrazzo® met uitgewassen deklaag.

 

Anno 2021 heeft Sierbeton Industrie Markelo de naam SIMbeton en Edo en Maurizio Bearzatto geven gezamenlijk leiding aan het bedrijf. Het kantoor en de fabriek zijn nog steeds gevestigd aan het Twentekanaal en de aanvoer van de basisgrondstoffen zand en grind vindt inmiddels volledig plaats per schip en wordt opgeslagen aan de kade. Inmiddels is de derde generatie vaak terug te vinden op het bedrijf en kijkt SIMbeton met een rooskleurige blik naar de toekomst.

Onze vakkundige aanpak

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Ongeacht voor welk product u geïnteresseerd bent, de werkwijze blijft hetzelfde. Hieronder ziet u stap-voor-stap wat u van ons kunt verwachten. Uitgekomen bij stap 5? Gefeliciteerd, u ontvangt de producten bij u thuis en kunt jaren genieten van uw betonproducten.

Stap 1

Laat u informeren en vraag uw offerte aan.

Er zijn vele mogelijkheden om met onze producten in aanraking te komen. Via het zoeken naar betonproducten op Google, via het ontwerpbureau voor uw project of u heeft onze producten ergens in Nederland, België of Duitsland zien liggen. Kortom, na het zien van onze producten bent u geïnteresseerd naar de prijsinformatie en kunt u uw offerte per contactformulier, e-mail of per telefoon aanvragen.

Stap 2

Wij sturen u de op maat gemaakte offerte.

Na het ontvangen van uw offerte aanvraag streven wij ernaar deze binnen 24 uur te beantwoorden met de door u gevraagde offerte. Mocht u specifieke wensen hebben of een offerte inclusief plaatsing? Dan kan het zijn dan u iets langer moet wachten op uw offerte. Mocht u de producten in het “echt” wensen te bekijken? Geen probleem, u kunt onze producten ten alle tijden komen bekijken bij onze fabriek in Markelo of op een van de openbare plekken in Nederland en Belgïe.

Stap 3

Offerte akkoord, uw bestelling wordt verwerkt.

U bent akkoord met de offerte en wenst de betonproducten te bestellen. U ontvangt van ons een orderbevestiging en daarin bevestigen wij u de levertijd van de producten. Het grootste deel van onze producten zijn uit voorraad leverbaar. Zo niet, dan plannen wij uw producten in voor productie. Vervolgens zal ons transportplanner contact met u opnemen voor de afhaling of levering van de bestelde producten.

Stap 4

Het inplannen van de levering van uw producten.

Wanneer het afgesproken afhaal-/levermoment nadert neemt onze transportplanner contact met u op om het exacte aflevermoment af te spreken. Er wordt altijd uiterlijk de week voor levering contact met u opgenomen om dit af te stemmen. Mocht u bij het moment van bestellen al een specifieke voorkeur hebben voor het aflevermoment? Geen probleem, geef dit door aan onze verkoopmedewerker en wij zorgen dat deze datum voor u wordt vastgezet.

Stap 5

Producten opleveren

U heeft als klant de mogelijk de producten bij ons af te halen, maar in verband met het gewicht van de producten is levering op locatie de meest gekozen optie. Onze vaste chauffeurs van Kanters BV, HVS-Transport of een externe transporteur komen de producten met een stenentrailer bij u afleveren. Voordat zij de producten lossen nemen zij contact met u op om de exacte losplaats te bespreken, zodat de producten op de juiste plaats komen te staan.

Nazorg van formaat! - Simbeton Wij blijven klaarstaan voor u

Nazorg van formaat!

Nadat de producten zijn geleverd kan het voorkomen dat er nog vragen zijn over de verwerking hiervan. Welke hijsmiddelen heb ik nodig? Kan ik in de producten boren of zagen? Hoe kan ik het beste de voegen dichten? Er is een product beschadigd, hoe kan ik dit herstellen? Voor al dit soort vragen kunnen onze verkoopmedewerkers u verder helpen en concrete oplossingen aandragen. En dit geldt niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de langere termijn, zodat u gedurende de gehele levensduur van de producten verzekerd bent van onze expertise.

Waarom SIMbeton?

Producten uit eigen fabriek.
Binnen 24 uur een offerte op maat.
Hoge kwaliteit, marktconforme prijzen.