Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze Keerwanden

Home / Keerwanden

Keerwanden

Ons assortiment keerwanden

Hieronder vindt u een overzicht van de keerwanden uit ons assortiment. Dit zijn L, T en U vormige keerwanden. De L keerwanden zijn leverbaar in verschillende varianten. De varianten onderscheiden zich van elkaar door de afwerking, koppelverbinding, diktes en mogelijke hoekwanden. U vindt meer informatie over onze L keerwanden op de L keerwanden pagina. De T en U keerwanden zijn beide standaard malglad afgewerkt, u vindt meer informatie over deze wanden op de productpagina’s.

 

Bekijk ons assortiment

Ons aanbod keerwanden

Hieronder is een overzicht opgenomen van ons assortiment aan keerwanden. De keerwanden verschillen door de specifieke kenmerken per variant.

L keerwanden | Leverbaar in vijf verschillende varianten.

L keerwanden

Leverbaar in vijf verschillende varianten. Kenmerken
 • Malgladde, gebezemde en natuurstenen afwerking mogelijk.
 • Aslasten van 3,5 tot 10 ton.
 • Voetdiktes van 12 en 14 centimeter.
 • Leverbaar van 50 tot 700 centimeter hoog.
Meer informatie
Inspiratie opdoen
T keerwanden | In te zetten als grondkering, opslagwand of silowand.

T keerwanden

In te zetten als grondkering, opslagwand of silowand. Kenmerken
 • Dubbelkerende werking.
 • Aslast haalbaar van 6,5 ton.
 • Leverbaar van 100 tot 300 centimeter hoog.
Meer informatie
U keerwanden | Leverbaar met trap, kopplaat en deksel.

U keerwanden

Leverbaar met trap, kopplaat en deksel. Kenmerken
 • Dubbelkerende werking.
 • Aslast haalbaar van 10 ton.
 • Leverbaar van 100 tot 300 centimeter hoog.
Meer informatie

Keerwanden van SIMbeton

Door de samenwerking met enkele grote betonfabrieken uit de Benelux heeft Simbeton een groot assortiment keerwanden opgebouwd. Door deze samenwerkingen heeft Simbeton de mogelijkheid om vijf verschillende type L keerwandenT keerwanden en U keerwanden uit te leveren. De wanden onderscheiden zich onder andere van elkaar door de wand- en voetdikte, leverbaar op 12 en 14 centimeter, en daarmee altijd passend met onze betonplaten.

 

Evenals onze betonplaten hebben de keerwanden de hoge betonkwaliteit C55/67 met milieuklasse XA3. Deze hoogwaardige betonkwaliteit met milieuklasse XA3 zorgt voor een langere levensduur, zelfs wanneer de keerwand veelvuldig in aanraking komt met agressieve stoffen. Al onze wanden voldoen daarmee aan de strenge eisen en normen die momenteel gelden. De keerwanden hebben dan ook het CE-keurmerk en KIWA certificeringen.

De mogelijkheden met onze keerwanden

Keerwanden zijn multifunctionele elementen die voor een tal van situaties een oplossing bieden. Of het nu de infra, agrarische of particuliere sector betreft. Door de hoge betonkwaliteit, maatvastheid en betaalbare prijzen voldoen de keerwanden van SIMbeton voor elk project.
Keerwanden zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor het overbruggen van kleine of grote hoogteverschillen, ook wel grondkering genoemd. Bijvoorbeeld om niveauverschillen op te vangen in openbare ruimte, bedrijfsterreinen, tuinen of andere terreinen. Ook voor het realiseren van een erfscheiding of het opdelen van uw terrein kunt u keerwanden inzetten. Denkt u hierbij aan het maken van opslagvakken voor materialen als grind, zand, strooizout of groenafval. Tegenwoordig weet de particuliere markt de keerwand ook veelvuldig te vinden. De beschikbare Silex wanden met een uitgewassen grindstructuur zorgt voor een exclusiever beeld van uw tuin. Naast het functionele gebruikt, creëert u hiermee een strakke afwerking van uw wand.

Keerwanden inzetten als wand voor uw sleufsilo of mestopslag

Een positieve bijkomstigheid van de hoge betonkwaliteit C55/67 met milieuklasse XA 3 waaruit onze keerwanden bestaan is dat onze wanden ook kunnen worden ingezet als sleufsilowand. Keerwanden zijn een goedkoper alternatief als wand voor een sleufsilo of mestopslag in vergelijking met een originele sleufsilowand. Een keerwand is dunner dan een sleufsilowand en heeft daardoor ook een lagere aslast. De aslast van een keerwand ligt tussen de 3,5 en 10 ton, een sleufsilowand zit tussen de 10 en 20 ton. Wanneer u de sleufsilo of mestopslag aanrijdt of berijdt met “slechts” een tractor en geen zwaardere landbouwvoertuigen als een silagewagen of shovel, voldoet een keerwand als wand voor uw silo.

Welke type hoort bij welke belasting?

Keerwanden plaatsen

Keerwanden plaatsen is vakwerk en dient uitgevoerd te worden door een erkende grondwerker, hovenier of stratenmaker. Voordat een keerwand geplaatst kan worden dient het zandbed gereed te zijn gemaakt. Vervolgens kan de keerwand geplaatst worden door middel van een heftruck, kraan of kraanwagen. Indien u de keerwanden wilt plaatsen door onze kraanwagen moet uw locatie goed bereikbaar zijn voor onze kraanwagen. Onze kraanwagen heeft standaard een bereik van circa 3 meter, op aanvraag kunnen wij een kraanwagen laten komen met een groter bereik.

 

Voor het plaatsenvan keerwanden bent u bij ons aan het goede adres. SIMbeton helpt en adviseert de klanten hoe de betonproducten het best geplaatst kunnen worden.

 

 

 

Handig om te weten

Voordat u begint met het plaatsen van de keerwanden zijn er een aantal aspecten handig om te weten. Dit gaat voornamelijk om de draagkracht van de ondergrond en de plaatsing van de keerwanden.

Draagkracht van de grond

Controleer of de draagkracht van de grond voldoende is. Draagkracht van de bodem tussen 50 en 250 KN/m2, afhankelijk van type wand en belasting.

Plaatsing

Het talud dient vorstvrij te worden geplaatst, minimaal 25 cm in de grond.

Veelgestelde vragen

Waarvoor worden keerwanden toegepast?

Een keerwand is een prefab betonproduct in een L-, T-, of U vorm voor het opvangen van een hoogteverschil. Door middel van de keerwand wordt de druk van de hoger gelegen bodem of van het water weerstaan, bijvoorbeeld bij een heuvel of dijk.

Met welke factoren moet ik rekening houden bij het toepassen van keerwanden?

Het is belangrijk dat de keerwanden op de juiste wijze worden geplaatst. De ondergrond dient te worden voorbereid volgens de gestelde voorwaarden. Daarnaast dient er rekening te worden gehouden met een vorstrand van minimaal 25cm tegen het opvriezen van bijvoorbeeld de bestrating. Wanneer er bijvoorbeeld een hoogteverschil overbrugt moet worden van 100cm, dient er een keerwand te worden gebruikt van 125cm hoog.

Hoe worden keerwanden geplaatst?

De keerwanden zijn standaard voorzien van hijsvoorzieningen, door middel van een ketting en de bijbehorende hijshaken of hijslussen kunnen de elementen worden geplaatst. De keerwanden kunnen daarnaast door een mechanische keerwandenklem worden geplaatst. Voor meer informatie over het plaatsen van keerwanden kunt u onze keerwanden plaatsen pagina bekijken.

Is het mogelijk om keerwanden op maat te maken?

Ja, het is mogelijk om de keerwanden op maat te maken. Binnen onze standaard afmetingen kunnen wij in de lengte en hoogte maatwerk leveren. Daarnaast is het mogelijk om een afschuining te creëren of een uitsparing te maken in het element. Waar mogelijk worden de maatwerk elementen rechtstreeks op maat geproduceerd. Wanneer dit niet mogelijk is kan het gewenste maatwerk worden gerealiseerd door deze te zagen en/of boren.

Toch nog vragen?

Mocht u nog enkele vragen hebben, onze specialisten helpen u graag.

Bel onze telefoonlijn

Dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.

Chat met ons

Wij helpen u graag

Stuur ons een mail

Wij reageren z.s.m.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland