Keerwanden

Keerwanden van hoogwaardige betonkwaliteit in diverse maten. SIMbeton heeft L, T en U keerwanden ✓ Bekijk het assortiment en vraag een offerte aan.

Ons assortiment

Hieronder vindt u een overzicht van de keerwanden uit ons assortiment. Dit zijn L, T en U vormige keerwanden. De L keerwanden zijn leverbaar in verschillende varianten. De varianten onderscheiden zich van elkaar door de afwerking, koppelverbinding, diktes en mogelijke hoekwanden. U vindt meer informatie over onze L keerwanden op de L keerwanden pagina. De T en U keerwanden zijn beide standaard malglad afgewerkt, u vindt meer informatie over deze wanden op de productpagina’s.

L keerwanden SIMbeton

L-keerwanden

Leverbaar in vijf verschillende varianten.

  • Malgladde, gebezemde en natuurstenen afwerking mogelijk.
  • Aslasten van 3,5 tot 10 ton.
  • Voetdiktes van 12 en 14 centimeter.
  • Leverbaar van 50 tot 700 centimeter hoog.

Meer informatie over L keerwanden
T keerwanden SIMbeton

T-keerwanden

In te zetten als grondkering, opslagwand of silowand.

  • Dubbelkerende werking.
  • Aslast haalbaar van 6,5 ton.
  • Leverbaar van 100 tot 300 centimeter hoog.

Meer informatie over T keerwanden
U keerwanden SIMbeton

U-keerwanden

Leverbaar met trap, kopplaat en deksel.

  • Dubbelkerende werking.
  • Aslast haalbaar van 10 ton.
  • Leverbaar van 100 tot 300 centimeter hoog.

Meer informatie over U keerwanden

Brochures

Benieuwd naar onze brochures? Bekijk ze direct

Ga naar de brochures

Keerwanden van SIMbeton

Door de samenwerking met enkele grote betonfabrieken uit de Benelux heeft Simbeton een groot assortiment keerwanden opgebouwd. Door deze samenwerkingen heeft Simbeton de mogelijkheid om vijf verschillende type L keerwanden, T keerwanden en U keerwanden uit te leveren. De wanden onderscheiden zich onder andere van elkaar door de wand- en voetdikte, leverbaar op 12 en 14 centimeter, en daarmee altijd passend met onze betonplaten.
Evenals onze betonplaten hebben de keerwanden de hoge betonkwaliteit C55/67 met milieuklasse XA3. Deze hoogwaardige betonkwaliteit met milieuklasse XA3 zorgt voor een langere levensduur, zelfs wanneer de keerwand veelvuldig in aanraking komt met agressieve stoffen. Al onze wanden voldoen daarmee aan de strenge eisen en normen die momenteel gelden. De keerwanden hebben dan ook het CE-keurmerk en KIWA certificeringen.

De mogelijkheden met onze keerwanden

Keerwanden zijn multifunctionele elementen die voor een tal van situaties een oplossing bieden. Of het nu de infra, agrarische of particuliere sector betreft. Door de hoge betonkwaliteit, maatvastheid en betaalbare prijzen voldoen de keerwanden van SIMbeton voor elk project.
Keerwanden zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor het overbruggen van kleine of grote hoogteverschillen, ook wel grondkering genoemd. Bijvoorbeeld om niveauverschillen op te vangen in openbare ruimte, bedrijfsterreinen, tuinen of andere terreinen. Ook voor het realiseren van een erfscheiding of het opdelen van uw terrein kunt u keerwanden inzetten. Denkt u hierbij aan het maken van opslagvakken voor materialen als grind, zand, strooizout of groenafval. 
Tegenwoordig weet de particuliere markt de keerwand ook veelvuldig te vinden. De beschikbare Silex wanden met een uitgewassen grindstructuur zorgt voor een exclusiever beeld van uw tuin. Naast het functionele gebruikt, creëert u hiermee een strakke afwerking van uw wand.

Keerwanden inzetten als wand voor uw sleufsilo of mestopslag

Een positieve bijkomstigheid van de hoge betonkwaliteit C55/67 met milieuklasse XA 3 waaruit onze keerwanden bestaan is dat onze wanden ook kunnen worden ingezet als sleufsilowand. Keerwanden zijn een goedkoper alternatief als wand voor een sleufsilo of mestopslag in vergelijking met een originele sleufsilowand. Een keerwand is dunner dan een sleufsilowand en heeft daardoor ook een lagere aslast. De aslast van een keerwand ligt tussen de 3,5 en 10 ton, een sleufsilowand zit tussen de 10 en 20 ton. Wanneer u de sleufsilo of mestopslag aanrijdt of berijdt met “slechts” een tractor en geen zwaardere landbouwvoertuigen als een silagewagen of shovel, voldoet een keerwand als wand voor uw silo.

Welke type hoort bij welke belasting?

Door het gevarieerde aanbod in keerwanden hebben wij voor elke hoeveelheid aslast een bijpassende keerwand. De geldende aslast voor onze keerwanden zijn 3,5, 5, 6,5 en 10 ton. Hieronder vindt u een visueel schema van de aslasten en bijbehorende belasting bij van toepassing is. Hiermee kunt u gemakkelijkere de juiste keerwand selecteren voor uw situatie.

Maximale belasting per type keerwand

 

Het plaatsen van de betonelementen

Het plaatsen van keerwanden is vakwerk en dient uitgevoerd te worden door een erkende grondwerker, hovenier of stratenmaker. Voordat een keerwand gezet kan worden dient het zandbed gereed te zijn gemaakt. Vervolgens kan de keerwand geplaatst worden door middel van een heftruck, kraan of kraanwagen. Indien u de wanden wilt plaatsen door onze kraanwagen moet uw locatie goed bereikbaar zijn voor onze kraanwagen. Onze kraanwagen heeft standaard een bereik van circa 3 meter, op aanvraag kunnen wij een kraanwagen laten komen met een groter bereik.
Voor meer informatie over het plaatsen van keerwanden kunt u onze keerwanden plaatsen pagina bezoeken.

 

Handig om te weten

Draagkracht van de grond

Controleer of de draagkracht van de grond voldoende is.
Draagkracht van de bodem tussen 50 en 250 KN/m2, afhankelijk van type wand en belasting.

Plaatselijk

Het talud dient vorstvrij te worden geplaatst, minimaal 25 cm in de grond.