Keerwanden

LXX Keerwanden SIMbeton

L-elementen

Ideale basis

Deze L-keerwanden vormen de ideale basis voor diverse grondkeringen. De rugzijden van deze elementen zijn industrieel gebezemd.

meer informatie
Keerwanden LG SIMbeton

LG Elementen

Afwerkingen in combinatie

Deze LG elementen vormen de ideale basis voor afwerkingen in combinatie met andere materialen zoals natuursteen en siergrind.

meer informatie
LZ keerwanden SIMbeton

LZ Elementen

Zwaardere belastingen

Deze krachtige LZ-keerwanden zijn de ideale basis wanneer de belastingen zwaarder worden, de hiel zorg voor extra stabiliteit.

meer informatie
CB Keerwanden SIMbeton

CB Elementen

Enkelzijdige belastingen

De CB elementen zijn geschikt voor enkelzijdige belastingen. De wanden hebben een constante wanddikte van 10 centimeter.

meer informatie
Keerwanden Silex LXX SIMbeton

L-Silex Elementen

Exclusievere muur

Deze wanden zorgen voor een exclusievere muur. De rugzijden van deze elementen zijn afgewerkt met uitgewassen grindstructuur.

meer informatie
Keerwanden TXX SIMbeton

T Elementen

Beide zijden wand opslag

Deze T-wand past men toe wanneer er aan beide zijden van de wand opslag plaatsvindt bijvoorbeeld voor het maken van opslagvakken.

meer informatie
Keerwanden UXX SIMbeton

U Elementen

Dubbelkerende toepassingen

Speciaal ontworpen voor dubbelkerende toepassingen. De keerwand wordt toegepast wanneer er aan beide zijde opslag plaatsvindt.

meer informatie

Toepassingen van keerwanden

Betonnen keerwanden kunnen worden gebruikt om kadermuren en wanden te plaatsen langs grachten en vijvers. Ook is een keerwand te gebruiken bij het opsluiten van wegen en bermen, maar ook voor opslag voor allerlei soorten materialen zoals grind, zand, strooizout, mest, vervuilde grond en ertsen.

Keerwanden als opslag van mest of kuilgras

Agrariërs stellen steeds meer eisen aan de opslag van mest, kuilgras of snijmaïs. Hiervoor past men steeds vaker keerwanden toe om een moderne, veilige opslag te creëren. SIMbeton heeft door de jaren heen een groot assortiment elementen ontwikkeld ten behoeven van een functionele opslag binnen het agrarisch bedrijf. De wanden zijn bestand tegen zuren die vrij komen en hebben daarmee een lange levensduur.

Wanden met een moderne uitstraling

Projectontwikkelaars en architecten gebruiken steeds vaker keerelementen in de kleur antraciet, bruin of wit. Deze keerwanden dragen bij aan een moderne infrastructuur en uitstraling in openbare ruimtes en woonwijken. De uitgewassen grindstructuur van de L-Silex wanden zijn beschikbaar in de kleuren bruin, wit en antraciet.

Keerwanden zorgen voor praktische oplossingen

Voor het overbruggen van kleine of grote hoogteverschillen zijn keerwanden een praktische oplossing. Bijvoorbeeld om niveauverschillen op te vangen bij tuinen, hellingbanen, parkeergarages, liftschachten, geluidsschermen langs autowegen en perronelementen van de spoorwegstations. Daarnaast zijn de wanden in te zetten om een erf op te delen of een erfscheiding te realiseren.

Keerwanden plaatsen

Indien een vrachtwagen bij uw locatie kan komen zal het keerwanden plaatsen vanaf de vrachtwagen gebeuren. Het plaatsen van de keerwanden direct vanaf de vrachtwagen kan alleen als de ondergrond goed is voorbereid. Wanneer de ondergrond goed is worden de keerwanden met een hydraulische keerwand klem direct op de juiste plek geplaatst.

Keerwanden kunnen voor vele doeleinden worden toegepast, zoals: .

  • kademuren en wanden langs grachten en vijvers
  • opsluiting van wegen of wegbermen.
  • opvang van taluds, bijvoorbeeld bij wegverbreding onder viaducten.
  • het opvangen van hoogteverschillen in verschillende types terreinen.
  • laad-en losperrons
  • het opslaan van allerlei soorten materialen die los te storten zijn zoals grind, ertsen, zand, zout, vervuilde grond, mest enzovoort.

Transport van de keerwanden

Een groot en belangrijk deel van de prijs van de keerwanden wordt bepaald door de transport kosten. Het berekenen van de transport kosten wordt gedaan met het gewicht van de keerwanden en de afstand. Voor het berekenen van de kosten hebben wij het lever adres nodig. Wij plaatsen indien mogelijk de keerwanden direct vanaf de vrachtwagen.