Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze Verholengoten

Home / Betongoten / Verholengoten

Verholengoten

De verholengoten

De verholengoten zijn betongoten waarbij de afwatering plaatsvindt door een smalle sleufopening aan de bovenzijde van de betongoot. De sleufopening van 4,5 cm biedt een ruimte waterinlaat en door het afvoerkanaal met een diameter van 160mm ontstaat er een hoge afvoercapaciteit. De afvoercapaciteit per goot bedraagt ruim 4000 liter per 80 m2 terrein. De verholengoten zijn opgebouwd met een constructieve wapening en hebben de verkeersklasse E600. Hiermee zijn de verholengoten geschikt voor zwaar verkeer. Door het vlakke oppervlak, de hoge afvoercapaciteit en zware belasting bieden de verholengoten een goede oplossing voor veel afwateringsvraagstukken in de infra- en agrarische sector.

 

De verholengoten hebben de standaard afmeting LxBxH 200x50x33 cm, met beschikbare passtukken van 150 en 100 cm lengte en zijn uit te voeren in alle beschikbare kleuren. Op aanvraag is het mogelijk om de verholengoten te laten uitvoeren met een tussenbrug of stekkenbakken. De tussenbrug zorgt voor een extra versteviging van de goot en hogere belastbaarheid met de verkeersklasse F900. Met de toevoeging van stekkenbakken is het mogelijk om de verholengoten aan de vloer vast te storten.

 

Bij de verholengoten horen bijpassende zandvangputten. Deze zandvangputten zijn voorzien van een afvoer door middel van een pvc mof 160 mm. Op de zandvangputten pagina vindt u hier meer informatie over.

Beschikbare formaten:

Het verwerken van de verholengoten

Bij het verwerken van de verholengoten dient er rekening te worden gehouden met de juiste ondergrond, fundering en hijsmaterialen. Voor het vloeistofdicht maken van de verholengoten dient er een rubberen keerring in de holling aan de kopse zijde van de verholengoot te worden geplaatst. Het is ook mogelijk om de verholengoten zonder rubberen keerring uit te voeren wanneer de reeks goten niet volledig vloeistofdicht hoeft te zijn. In dit geval dienen de verholengoten met een voeg van 3mm te worden geplaatst, zodat er tussen de verholengoten onderling ruimte is om te “werken”.

 

Voor de fundering en ondergrond dient er vooraf bepaald te worden hoe zwaar de verholengoten worden belast. Wanneer de verkeersklasse C250 of lager is, voldoet het om de verholengoten alleen in een zandbed te stellen. Bij een hogere verkeersklasse, D400, E600 of F900, dienen de verholengoten in een betonfundering te worden gesteld.

 

Bij het plaatsen van de verholengoten raden wij aan om gebruik te maken van een stalen of pvc buis. Deze dient vervolgens in de verholengoot te worden geplaatst, inclusief hijsketting, waarna deze op de juiste plek kan worden gehesen.

Productkenmerken Verholengoten

NummerOmschrijvingEigenschappen
Afwerking
1.Afwerking bovenlaagMalglad
2.Randafwerking lange zijdeRond, 1 cm.
3.Randafwerking korte zijdeVelligkant, 1cm.
Product details
4.AfstandshouderBeton, 2 mm
5.Maattolerantie lengte en breedte +/- 5 mm
6.Maattolerantie dikte+/- 5 mm
Leg voorschriften
7.HijsvoorzieningBuis inclusief ketting / Stenenklem
Constructieve details
8.WapeningD6#
9.VerkeersklasseE600 / F900 op aanvraag

Afmetingen Verholengoten

TypeLengte (cm)Breedte (cm)Hoogte (cm)Afvoercapaciteit (mm)Gewicht (kg)Volle vracht NederlandVolle vracht België
Verholengoot200503316066748 stuks38 stuks
Verholengoot150503316050064 stuks50 stuks
Verholengoot100503316033296 stuks76 stuks

Brochure

Benieuwd naar onze brochures? Bekijk ze direct

Afbeeldingen van gerealiseerde projecten

Afgelopen jaren hebben wij diverse projecten mogen realiseren met onze verholengoten. Hieronder ziet u een klein deel van de gerealiseerde projecten.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland