Betongoten

Ruim assortiment betongoten

De betongoten van SIMbeton worden geproduceerd met hoge kwaliteit gewapend beton. Naast de klassieke molgoten zit er in ons assortiment ook de de verholengoten en roostergoten. De verholen- en roostergoten zijn zeer praktisch in te zetten wanneer er veelvuldig wegtransport over de goot plaatsvindt. Onlangs heeft SIMbeton molgoten sport toegevoegd aan het assortiment. Deze molgoten zijn perfect geschikt voor sportparken en atletiekbanen. Het is namelijk mogelijk om deze molgoten op maat te maken en rondom een atletiekbaan te leggen.

Verholengoten | SIMbeton

Verholengoten

vlakheid

Verholen betongoten zijn aan de bovenzijde geheel vlak en worden toegepast wanneer er over de goot veelvuldig transport plaatsvindt. Door hun vlakheid vormen zij geen obstakel met het berijden.

Meer informatie
Roostergoten | SIMbeton

Roostergoten

gietijzeren rooster

Roostergoten zijn aan de bovenzijde voorzien van een gietijzeren rooster. De goot wordt toegepast wanneer er over de goot veelvuldig transport plaatsvindt en er sprake is van veel water met verontreiniging

Meer informatie
Molgoten | SIMbeton

Molgoten

gladde structuur

Molgoten hebben een licht verdiept gedeelte in het midden ten behoeve van de afwatering. Door hun gladde structuur ontstaat er minder onkruidgroei waardoor de afvoercapaciteit blijft gewaarborgd.

Meer informatie

Brochures

Benieuwd naar onze brochures? Bekijk ze direct

Ga naar de brochures

Afwatering van hemelwater

In Nederland valt veel regen. Gemiddeld valt er per jaar in Nederland ongeveer 790 mm neerslag (voornamelijk regen en sneeuw). Betongoten kunnen een doelmatige oplossing bieden voor het hemelwater wat op de bestrating terechtkomt. Door betongoten te plaatsen tussen of aan het einde van de bestrating wordt het water op een juiste manier afgevoerd. Voor sleufsilo’s worden de goten ook veelvuldig toegepast. De afkomende perssappen kunnen op deze manier op een gecontroleerde manier worden afgevoerd en komen daardoor niet op het erf. Daarnaast wordt het hemelwater dat terechtkomt in de sleufsilo’s op een juiste wijze afgescheiden en afgevoerd via de goten.