Offerte aanvragen
Een project afbeelding van onze Betongoten

Home / Betongoten

Betongoten

Ruim assortiment betongoten

Wij hebben een divers assortiment betongoten voor de afvoer van hemelwater en/of agrarische sappen. De betongoten zijn standaard constructief gewapend uitgevoerd en hebben een verkeersklasse van E600. Een eventuele zwaardere verkeersklasse van F900 is op aanvraag mogelijk, een uitvoering met stekkenbakken, om aan een betonvloer te storten is ook mogelijk.

Het assortiment bestaat uit een verholengoot, roostergoot en molgoot. Elke betongoot onderscheidt zich op het gebied van afwateringscapaciteit, bereidbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. Hieronder zijn de kenmerken van de verschillende betongoten uitgewerkt, voor meer informatie over de betreffende goot kunt u de productpagina raadplegen.

 

Ons assortiment

Ons assortiment

Hieronder is een overzicht opgenomen van ons assortiment aan betongoten. De betongoten verschillen door de specifieke kenmerken per variant.

Verholengoten | Lijnafwatering, hoge afvoercapaciteit met diameter 160.

Verholengoten

Lijnafwatering, hoge afvoercapaciteit met diameter 160. De kenmerken
 • Standaard afmeting 200x50x33cm LxBxH.
 • Pas elementen beschikbaar op 150cm & 100cm.
 • Afvoercapaciteit van 80m2 per element van 200cm.
 • Uitvoerbaar met stekkenbak of tussenbrug.
 • Verkeersklasse E600, optioneel F900.
Meer informatie
Roostergoten | Betongoot met een nodulair gietijzeren rooster.

Roostergoten

Betongoot met een nodulair gietijzeren rooster. De kenmerken
 • Standaard afmeting 200x50x33cm LxBxH.
 • Pas elementen beschikbaar op 150cm & 100cm.
 • Afvoercapaciteit van 80m2 per element van 200cm.
 • Onderhoudsvriendelijke betongoot door het makkelijk verwijderen van het rooster.
 • Uitvoerbaar met stekkenbak.
 • Verkeersklasse E600, optioneel F900.
Meer informatie
Molgoten | Beschikbaar met een holling van 1,5 en 3,5 centimeter.

Molgoten

Beschikbaar met een holling van 1,5 en 3,5 centimeter. De kenmerken
 • Standaard afmeting 200x50x20cm LxBxH.
 • Pas elementen beschikbaar op 150cm & 100cm.
 • Goed berijdbaar, zowel met lichte als zware voertuigen.
 • Uitvoerbaar met stekkenbak of pvc roosterput diameter 160.
 • Verkeersklasse E600. Ook ongewapend beschikbaar met verkeersklasse B125.
Meer informatie
Kabelgoten | Beschikbaar met drie varianten betondeksels en 15 ton aslast.

Kabelgoten

Beschikbaar met drie varianten betondeksels en 15 ton aslast. De kenmerken
 • Beschikbaar met drie varianten betondeksels en 15 ton aslast.
 • Bijbehorende betondeksels met dichte, geperforeerde en gleuven uitvoering.
 • Snel te plaatsen door de aanwezige schroefhulsen in het element.
 • Deksels berijdbaar voor zwaar verkeer met een aslast van 15 ton.
Meer informatie

De betongoten van SIMbeton

De betongoten van SIMbeton worden geproduceerd met de hoge betonkwaliteit C55/67 met Milieuklasse XA3, waarmee ze betongoten een levensduur hebben van circa 50 jaar en goed bestand zijn tegen agressieve vloeistoffen. Al onze betongoten zijn voorzien van een constructieve korfwapening, waardoor deze geschikt zijn voor zwaar verkeer, tot 20 ton aslast. De verschillende betongoten zijn hiermee uitermate geschikt voor het gecontroleerd laten afvoeren van hemelwater en mest/mais sappen in een omgeving waar veel zwaar verkeer wordt toegepast. De belastbaarheid van de betongoten zorgt ervoor dat deze geschikt zijn voor de verkeersklasse E600. Voor de zwaarste verkeersklasse, F900, zijn er verschillende productmogelijkheden mogelijk. Door een aanpassing in de betongoot te doen, bijvoorbeeld door een tussenbrug toe te passen of deze door middel van stekkenbakken aan de betonvloer te storten. Een andere mogelijkheid voor een hogere belastbaarheid is om de betongoten in een betonfundering te stellen.

 

De betongoten worden echter niet alleen toegepast in omgevingen waar zwaar verkeer wordt toegepast, zoals de infra en agrarische sector. Voor het afvoeren van hemelwater rondom een bedrijfspand, sportpark of woning dienen de molgoten als een goede optie. De Molgoten hebben hetzelfde hoge afwerkingsniveau als de betonplaten en zijn tezamen goed te combineren. Omdat de afwatering bij de molgoot plaatsvindt door middel van een holling zijn deze goed beloopbaar of berijdbaar met bijvoorbeeld een fiets of rolstoel. Voor elke betongoot zijn bijbehorende zandvangputten, welke precies aansluiten op de betongoten.

Voor welke toepassing is welke betongoot geschikt

Voor de afvoer van het vele hoeveelheid neerslag in Nederland dient er bij de aanleg van verharding rekening te worden gehouden met het juist inrichten van de afwatering. Hierbij wordt er vaak door een gespecialiseerde partij een waterplan gemaakt voor de hoeveelheid vierkante meters welke afgewaterd dienen te worden. Voor de agrarische sector geldt hierbij dat zij verplicht zijn de mest/mais sappen, dan wel in combinatie met het hemelwater, gecontroleerd te laten afvoeren. Naast de benodigde afvoercapaciteit is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de omgeving rondom de betongoot. Wanneer er bijvoorbeeld veel blad, gras, stro of ander vuil in de goten kan komen is het raadzaam om een roostergoot of molgoot toe te passen. De roostergoot is gemakkelijk schoon te houden door het rooster te verwijderen en bij een molgoot is de ophoping van vuil minimaal.

 

Hieronder een overzicht van de verschillende aandachtspunten voor betongoten en daarbij meest geschikte betongoot.

 

Toepassing Verholengoot Roostergoot Molgoot
Hoge afwateringscapaciteit Geschikt Geschikt Ongeschikt
Berijdbaarheid zware voertuigen Geschikt Geschikt Geschikt
Berijdbaarheid vlak oppervlak Geschikt Geschikt Alleen holling 1,5
Berijdbaarheid fiets of rolstoel Ongeschikt Geschikt Geschikt
Visueel aantrekkelijk  Geschikt Ongeschikt Geschikt

De betongoten op de juiste wijze verwerken

Bij het plaatsen en stellen van de verschillende betongoten dient er rekening te worden gehouden met de juiste fundering, ondergrond en hijsmaterialen. Voor het onderling verbinden en vloeistofdicht maken van de betongoten dient er gebruik te worden gemaakt van een rubberen keerring. Aan de kopzijden van de betongoten zit een holling waarin de rubberen keerring geplaatst dient te worden, deze dient er in vast te worden gekit. Het is mogelijk om de betongoten niet geheel vloeistof dicht te maken, in dit geval dienen de betongoten met een onderlinge voeg van 3mm te worden geplaatst.

Fundering en ondergrond

Afhankelijk van de belasting van de betongoten dient de ondergrond op een bepaalde wijze te worden voorbereid. Wanneer de belastingklasse C250 of lager bedraagt voldoet het om de betongoten in een zandbed te stellen. Wanneer de belastingklasse D400 of hoger bedraagt dienen de betongoten in een betonfundering te worden gesteld.

 

Voor een nadere toelichting of advies over de toe te passen fundering kunt u altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling .

 

 

Plaatsen van de betongoten

Verholen- en Roostergoten
Voor het plaatsen van de verholen- en roostergoten dient er gebruik te worden gemaakt van een buis, bijvoorbeeld pvc, en een hijsketting.

 

 

Molgoten
Voor het plaatsen van molgoten dient er gebruikt te worden gemaakt van een smalle vacuumnap. Wanneer een smalle vacuumnap niet beschikbaar is kunnen de molgoten met stroppen of een mechanische stenenklem te worden geplaatst.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland