1500 SIMgras betonplaten ter verharding van het kavelpad

Groot kavelpad met behoud van de groene omgeving

Kavelpad met hoge aslasten en met het behoud van de groene omgeving

Vorig jaar, april 2018 hebben wij 1500 SIMgras betonplaten met een aslast van 13 ton geleverd in de omgeving van Alkmaar. De SIMgras betonplaten zijn gebruikt ter verharding van een groot kavelpad. Het kavelpad is 4 meter breed. Hiervoor zijn grasbetonplaten gebruikt van 2 bij 1 m. De 120 mm dikke platen zijn in de breedte gelegd. Groot voordeel van grasbetonplaten is het open karakter waardoor gras kan groeien. Het kavelpad is daardoor goed overrijdbaar terwijl de groene omgeving in tact blijft.

 

Zonder fundering

Dit formaat grasbetonplaten heeft vijftig ronde gaten van ø 15,5 waardoor gras kan groeien. Door de opening wordt ook het overtollige water afgevoerd. De platen hebben een constructieve wapening en kunnen een aslast verdragen van 13 ton aslast.
De grasbetonplaten worden toegepast zonder fundering. De ondergrond, in dit geval een weiland, is gefreesd en geëgaliseerd. Vervolgens heeft loonbedrijf Jan Hes de grasbetonplaten rechtstreeks op de geëgaliseerde bodem gelegd en aangevuld met de vrijgekomen grond. Na inzaaien met een grasmengsel oogde het kavelpad na enkele weken mooi groen.

 

Agrarische grond

Een bijkomend voordeel van de toepassing van grasbetonplaten op deze manier is dat er geen grondverbetering is toegepast en de grond aangemerkt blijft als agrarische grond. Ook is er geen omgevingsvergunning nodig.

Bekijk de video

Het kavelpad overzichtelijk van boven bekijken? Bekijk direct de video en laat u inspireren.

Groot aantal SIMgras betonplaten ter kavelpad verharding | Simbeton.nl

SIMgras betonplaten 13 ton aslast  | Simbeton.nl