Offerte aanvragen

Home / Infra / Wasplaats aanleggen | SIMbeton

Wasplaats aanleggen met kwalitatieve betonproducten

Voor agrarische- en infrabedrijven is een kwalitatieve wasplaats van groot belang. Betonproducten zoals betonplaten, keerwanden, betongoten en betonputten bieden klanten de flexibiliteit om de wasplaats op maat te maken. Het is echter essentieel om bij de bouw en inrichting van de wasplaats de wet- en regelgeving in acht te nemen, zoals vastgelegd in het activiteitenbesluit milieu. Meer informatie over deze regelgeving is te vinden op de website van Greenkeeper.

Wasplaats aanleggen met kwalitatieve betonproducten

De aanleg van een wasplaats

De basis voor de aanleg van een wasplaats is het voorbereidende grondwerk. Door het grondwerk uit te voeren zoals voorgeschreven, ontstaat er een stabiele ondergrond. Deze stabiele ondergrond is van groot belang om verzakkingen te voorkomen van de betonvloer. De betonvloer kan worden opgebouwd met prefab betonplaten of door een vloer te storten. Het voordeel van een gestorte betonvloer is dat deze standaard vloeistofdicht is, bij een betonvloer met prefab betonplaten dienen de naden te worden gekit.

 

Voor de vrijkomende vloeistoffen als het hemelwater en de vrijkomende stoffen van de machines dient er een afwateringsvoorziening te worden gerealiseerd. Dit kan door middel van betongoten, deze voeren vloeistoffen af naar een opvangvoorziening als een betonput, bezinkput, slibvangput, septische put of smeerput. Deze betonputten kunnen worden uitgevoerd met een olie-, benzine- en/of koolwaterstofafscheider voor het verwijderen van deze stoffen van het afvalwater.

 

Om te voorkomen dat het afvalwater over het terrein wordt verspreid raden wij aan om keerwanden rondom de wasplaats te plaatsen. De keerwanden zijn leverbaar in verschillende lengtes en hoogtes, waarmee voor elke situatie de gewenste oplossing beschikbaar is.

Wasplaats inrichten met SIMbeton

Wilt u een hoogwaardige wasplaats inrichten met duurzame en veelzijdige betonproducten? Kies SIMbeton als uw partner bij het aanleggen hiervan. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze deskundige verkoopmedewerkers kunnen u uitgebreid adviseren over de verschillende mogelijkheden voor projecten. Zij helpen u graag bij het kiezen van de juiste producten.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland