Historie

Sierbeton Industrie Markelo BV

In 1958 zijn wij begonnen met het produceren van betonnen prefab elementen in Rijssen. Het ging hierbij om betontegels, raam/deurdorpels, traptreden, keerwanden, betonplaten en allerlei voor handen liggende prefab betonelementen.

Door een steeds toenemende vraag naar betontegels, met name uitgewassen grindtegels zijn wij rond 1970 begonnen, om deze betontegels volledig geautomatiseerd te produceren. De fabricage van prefabbeton kwam steeds meer in de verdrukking.

In 1983 zijn wij in Markelo verder gegaan met het maken van prefab betonelementen voor de woning- en utiliteitsbouw en de agrarische markt. Betonplaten, vee-drinkbakken, roosters en keerwanden werden er als productie opvulling gemaakt tussen de opdrachten door.

Rond 1995 werd het kleuren van prefabbeton steeds meer toegepast. Vandaar dat ook wij daar mee in aanraking kwamen. Dit ging zover dat betonelementen (raam / deurdorpels, trappen enz.) in de kleur paars moesten worden gemaakt, een kleur die aansloot op de gemetselde baksteenmuur naar wens van de architect  van het “Project Kantoor gebouw Wapenreuslaan te Apeldoorn“

Doordat wij door de jaren heen de gekleurde restbeton al dan niet met verschillende soorten split van de prefab productie verwerkten in de deklaag van de betonplaten, werd een nieuw product ontwikkeld: de SIMvlak colore en de SIMvlak terrazzo.

terrazzo platen 0315 terrazzo platen 326

Door een jarenlange ervaring, intensief onderzoek, continue productverbetering, hebben er toe geleid, dat wij een uitgebreid product aanbod hebben in betonplaten, betongoten, keerwanden en sleufsilo-elementen.

o W (37)

Productie vindt plaats volgens de modernste methoden. Beton wordt gemaakt in een eigen gecertificeerde uiterst moderne betonmortelcentrale.