X
CO2 reductie SIMbeton Infographic

CO2 reductie

Met een vracht per schip verminderen wij met 48 vrachtwagenritten per week. Wat gelijk staat aan 6.604,96 KG C02 uitstoot!

Wilt u meer weten over hoe wij omgaan met CO2 reductie? Bel of mail ons gerust!

Download de infographic

SIMgras® Gras betonplaten

De SIMgras® Gras betonplaten is een open verharding die zich kenmerkt door de ronde openingen in de betonplaat. De SIMgras® betonplaat is ontstaan vanuit het idee van de welbekende grastegels en grasblokken. Door hiervan een grootformaat betonplaat te maken heeft Simbeton een product gecreëerd die waterdoorlatend is, de groene omgeving intact houdt en bestand is tegen zware belastingen door de constructieve wapening die in de betonplaten wordt verwerkt.

De SIMgras® betonplaten verzakken, in tegenstelling tot grastegels, niet wanneer deze bereden worden door agrarische voertuigen en campers. Daarnaast kunnen de SIMgras® betonplaten, ook wel groenspoorplaten genoemd, worden toegepast zonder fundering. De ondergrond voldoet wanneer het land gefreesd en geëgaliseerd wordt. De betonplaten worden rechtstreeks op de geëgaliseerde grond gelegd en aangevuld met de vrijgekomen grond. Een bijkomende voordeel van het niet hoeven toepassen van grondverbetering is dat de grond blijft aangemerkt als agrarische grond en er geen omgevingsvergunning nodig is voor het aanleggen van bijvoorbeeld een kavelpad.

Naast het toepassen van SIMgras® betonplaten voor uw kavelpad kunt u de SIMgras betonplaten voor vele andere verhardingsvraagstukken inzetten. Zo zijn deze betonplaten de afgelopen jaren ingezet voor camperplaatsen, parkeerplaatsen en erf verhardingen. In de laatste twee gevallen worden de gaten niet opgevuld met grond en gras, maar met gravel, grind of split.

Met hijshaken

SIMgras® grasbetonplaten voor uw kavelpad

De voordelen zoals hierboven genoemd maken de SIMgras® betonplaten een interessante optie voor het verharden van de toegangswegen naar weilanden en de onverharde kavelpaden die bij nat weer worden kapot gereden. Met de SIMgras® betonplaten, ook wel doorgroeiplaten genoemd, blijft de groene omgeving intact en door de grote van de gaten krijgen de graspollen de ruimte om zich te ontwikkelen. De grote van de gaten was een bewuste keuze bij het ontwikkelen van deze betonplaat, net zoals de afmeting 200x100x12 centimeter. Met deze afmeting is het mogelijk om de platen in de lengte neer te leggen en twee rijsporen van een meter breed te realiseren. De andere optie is om twee betonplaten over de breedte neer te leggen en een kavelpad van 4 meter breed te realiseren. Met deze breedte komen de twee rijsporen van de agrarische voertuigen exact op het midden van de platen wat voor de ideale belasting zorgt.

Productkenmerken SIMgras® Gras betonplaten

NummerOmschrijvingEigenschappen
Afwerking
1.Afwerking bovenlaagMalglad
2.Randafwerking lange zijdeRond, 1 cm.
3.Randafwerking korte zijdeVellingkant, 1 cm.
Product details
4.AfstandhouderBeton, 2 mm
5.Maattolerantie lengte en breedte+ / -3 mm
6. Maattolerantie dikte-1/+5 mm
Leg voorschriften
7.HijsvoorzieningHijshaken/grasklem
Constructieve details
8.WapeningE5, D5, D6, D8
9.AslastTot 15 ton
Wilt u de informatie overzichtelijk gebundeld? Download dan de brochure.

Afmetingen SIMgras® (gras doorlatende) betonplaten

TypeLengte (cm)Breedte (cm)Hoogte (cm)Gewicht (kg)Volle vracht NederlandVolle vracht België
SIMgras2001001242776 stuks60 stuks
SIMgras10010012214152 stuks120 stuks

Laat u inspireren

Onderstaande referenties geven een goed beeld van het uiteindelijke resultaat

Multifunctionele parkeerplaats


Begin maart zijn er SIMgras betonplaten vakkundig geplaatst door loonwerker Tops A & zoon B.V. Ze zijn geplaatst voor het transportbedrijf Fransen FJ in functie van parkeerplaatsen voor het personeel van het kantoor. Lees verder

Kavelpad aanleggen | Melkveebedrijf de Wildhoeven


SIMbeton heeft SIMgras betonplaten geleverd voor een kavelpad bij Melkveebedrijf de Wildhoeven. Dit kavelpad is 770 meter lang en 4 meter breed.   Lees verder

SIMgras en SIMnop betonplaten


Simbeton heeft SIMgras en SIMnop betonplaten geleverd aan DILIEN METAALWERKEN ter uitbreiding parkeerplaats ca. 2200 m2 Delhaize Schelle, België. Lees verder

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Informeert u gerust naar de mogelijkheden van onze keerwanden. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

Uw naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Postcode
Plaats
Straatnaam
OpmerkingenContactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
Nederland