Betonplaten leggen

SIMbeton oplossingen

Betonplaten laten leggen door SIMbeton

Het aankopen van betonplaten is eenvoudig, het verwerken van de betonplaten is een grotere uitdaging. Of het nu terrein- of erfverharding, een oprit of kuilvloer betreft, het op de juiste wijze aanleggen van betonplaten is vakwerk. SIMbeton werkt samen met erkende hoveniers, stratenmakers en grondwerkers in Nederland en België. Hiermee bieden wij u de mogelijkheid om naast het leveren van de betonplaten, ook de aanleg in zijn geheel te verzorgen.

Het belang van de juiste grondvoorbereiding

Elke situatie is anders, afhankelijk van de grondsoort, belasting en betonplaat dient de grond op de juiste wijze te worden voorbereid. Een goede ondergrond is namelijk van groot belang om verzakkingen en scheuren in de betonplaten te voorkomen. Standaard adviseren wij een puinverharding toe te passen van circa 30cm met daarop een verdicht zandbed van minimaal 5cm. Op onze pagina Grondwerk voorbereiden vindt u hier meer informatie over. Wanneer u hier niet uitkomt kunt u contact opnemen met de verkoop afdeling om u hierover verder te informeren.

Het belang van de juiste grondvoorbereiding SIMBeton
Hoe kunnen betonplaten worden gelegd? SIMBeton

Hoe kunnen betonplaten worden gelegd?

Er zijn meerdere mogelijkheden om betonplaten te leggen. Afhankelijk van de situatie worden deze door een shovel/schranklader gelegd of rechtstreeks van de vrachtwagen. Dit gebeurt meestal met een vacuum zuignap die de betonplaat vastzuigt en vervolgens op de plek los laat. Een alternatief is om dit met leghaken te doen. Bij onze 200×200 betonplaten zitten deze binnenin de betonplaat, bij onze andere afmeting zitten er insparingen aan de kopse kant van de betonplaat. Welke werkwijze het meest geschikt is afhankelijk van de locatie en belasting van de betonplaat. De snelste en voordeligste methode is rechtstreeks vanaf de vrachtwagen, hiervoor moet de vrachtwagen wel kort bij het leglocatie kunnen staan en waar nodig over de gelegde betonplaten heen kunnen rijden.

Ik wil de betonplaten door SIMbeton laten leggen, wat nu?

Wanneer u overweegt om betonplaten bij ons te bestellen en deze ook door ons te laten aanleggen kunt u dit vermelden in uw informatie/offerte aanvraag. Om u zo goed mogelijk antwoord te kunnen geven hebben wij de volgende informatie van u nodig:

  • De afleverplaats,
  • De huidige ondergrond en de te verwachte belasting op de betonplaten,
  • Een foto of schets van de locatie,
  • De gewenste aantallen/afmetingen,
  • Of u het gehele grondwerk wilt laten uitvoeren of alleen het egaliseren en leggen van de betonplaten,
  • Uw contactgegevens.

 

Op basis van deze informatie is het vaak mogelijk om u een prijs te geven voor zowel het leveren van de betonplaten als het verwerken van de betonplaten. Wanneer wij onvoldoende informatie hebben of het voor ons niet mogelijk is om op basis van de geleverde informatie een prijs te kunnen bepalen zullen wij u alleen een prijsopgave geven voor de betonplaten. Wanneer deze prijsopgave u aanstaat en de interesse zich doorzet zullen wij bij u op locatie komen om de situatie te bekijken en voor het verwerken van de betonplaten u een prijsopgave te kunnen maken.

Betonplaten leggen met een vacuumlegger

Betonplaten leggen met een schranklader en vanaf de vrachtwagen

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat of vraag naar de mogelijkheden met onze producten. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
+31 547 352 190
Nederland