Mestopslag

SIMbeton oplossingen

Mestopslag bouwen

Bij het bouwen van een mestopslag zijn er veel eisen die wettelijk vastgesteld zijn. Om er voor te zorgen dat u uw mestopslag probleemloos kunt bouwen, is het van groot belang dat u beschikt over kwalitatief hoogwaardige opslagtoepassingen.

Wettelijke eisen en advies voor uw mestopslag

Wij leveren deze kwalitatieve en hoogwaardige opslagtoepassingen, daarbij kunnen wij u vrijblijvend advies geven omtrent het (snel) bouwen van een mestopslag en de wettelijke eisen die daar aan verbonden zijn. Een tijdelijke of permanente mestopslag kunt u snel bouwen met onze keerwanden en betonplaten. Onze betonelementen zijn van uitstekende kwaliteit en voorzien u zodoende van een hoog kwaliteit gebouwde mestopslag. De keerwanden en betonplaten kunnen worden toegepast bij het realiseren van zowel vaste mest als voor drijfmest. Een mestopslag voor vaste mest kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hier zijn strenge wettelijke eisen aan verbonden, vastgesteld door de ministerie van infrastructuur en Milieu.

Wettelijke eisen en advies voor uw mestopslag SIMBeton
Waar hangen de eisen vanaf? SIMBeton

Waar hangen de eisen vanaf?

De eisen voor het opslaan van vaste mest hangt af van de vraag of het gaat om een inrichting. Vaste mest valt onder een agrarische bedrijfsstof.

Mestopslag van vaste mest.

Alle eisen met betrekking tot mestopslag van vaste mest zijn vastgesteld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De eisen voor de opslag van vaste mest hangt af van de inrichting. Wanneer de mestopslag onderdeel is van een veehouderij gelden de volgende eisen voor en opslag met een totale volume van meer dan 3 kubieke meters en minder dan 600 kubieke meters.

Mestopslag van vaste mest. SIMBeton
Eisen mestopslag van vaste mest. SIMBeton

Eisen mestopslag van vaste mest.

  • De opslag is gelegen op een afstand van ten minste 100 meter van een geurgevoelig object.
  • In afwijking van het eerste punt is een opslag gelegen op een afstand van ten minste 50 meter, indien het geurgevoelig object deel uitmaakt van de veehouderij.
  • In afwijking van de eerste twee punten is een opslag gelegen op afstand van ten minste 25 meter, indien de opslag kleiner is dan 350 vierkante meter.
Zie voor de overige eisen de volgende pagina van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Kwaliteit keerwanden voor uw mestopslag

De geprefabriceerde betonnen keerwanden zijn van gecertificeerde C55/67 XA3 betonkwaliteit. De keerwanden en betonplaten zijn in uiteenlopende afmetingen en uitvoeringen leverbaar. Ook kunt u bij Simbeton uw keerwanden en betonplaten op maat laten produceren. Onze betonproducten worden daarbij ook met de meeste zorg geproduceerd en voldoen gegarandeerd aan de gestelde kwaliteitsnormen.

Naast keerwanden en betonplaten voor uw mestopslag levert Simbeton ook sleufsilowanden, betonputten, betongoten en meer.

Kwaliteit keerwanden voor uw mestopslag SIMBeton
Deskundig advies en ondersteuning SimBeton SIMBeton

Deskundig advies en ondersteuning SimBeton

levert een compleet programma in betonplaten, keerwanden, betongoten voor industrie tot agrarisch en van architectonisch tot recreatie. Met de technische productkennis en ervaring van onze engineering hebben wij de mogelijkheid u een totaal pakket te leveren. Zowel bij het concept ontwerp als het eindproject of product wordt gebruik gemaakt van een krachtig modern 3D CAD programma.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Informeert u gerust naar de mogelijkheden van onze keerwanden. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

Uw naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Postcode
Plaats
Straatnaam
Opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
+31 547 352 190
Nederland