Mestopslag paardenhouders

SIMbeton oplossingen

SIMbeton Mestopslag

Als paardenhouder is het belangrijk om uw mestopslag goed op orde te hebben. De zogenoemde Mestwet houdt hier toezicht op. De mestwet is om om vermesting of overbemesting te voorkomen en de bodem en grondwater te beschermen.

De wetten en eisen

Paardenmest bevat onder andere stikstof en fosfor, deze twee stoffen worden vaak gebruikt om grond te bemesten. Maar te veel van deze stoffen heeft schadelijke gevolgen voor de bodem. De grond verzuurt en hierdoor komen de stoffen terecht in het grondwater en oppervlakte water. Dit is schadelijk voor het milieu en voor de gezondheid. Dit gebeurt als er bijvoorbeeld te veel paarden op een klein stuk grond staan of als u geen gebruik maakt van een goede mestopslag.

Vind de mestwet voor mestopslag paardenhouders via deze link.

De wetten en eisen SIMBeton
Mestopslag paardenhouders in een sleufsilo SIMBeton

Mestopslag paardenhouders in een sleufsilo

Een sleufsilo wordt vaak gebruikt voor mestopslag. Maar let goed op de kwaliteit van de silo! De sleufsilo’s van SIMbeton hebben multifunctionele wanden en zijn ideaal in gebruik door de spiegelgladde binnenzijde. Deze is namelijk bijna poriënvrij, zodat de mest zo min mogelijk negatieve invloed uitoefenen kan op de duurzame kwaliteit van het beton. De voetdikte is onder helling gemaakt en daardoor kunnen meststoffen zich niet opstapelen in de hoeken. Zo wordt er alles aan gedaan om de aanvreting en corrosie tot zo goed mogelijk te beperken. Hierdoor is de mest veilig opgeslagen en komt het niet in de grond. Daarnaast hebben de sleufsilo elementen een lange levensduur door de kwaliteit van ons beton.

Voordelen mestopslag van keerwanden

  • Goedkope oplossing
  • Eenvoudig te plaatsen

 

Voordelen mestopslag van sleufsilowanden

Mestopslag soorten

Voor en nadelen

1
2
3
4

Mestbak standaard Keerwand


De optie met de keerwand is de goedkope oplossing. De keerwanden zet u met de voetzijde naar buiten met als vloer betonplaten. Om de wanden op de plaats te houden plaats u een grondwal tegen de wanden aan. De naden dicht u door middel van kit.

Producten


Betonelementen die hiervoor nodig zijn:

Mestbak standaard sleufsilo


Dit is een professionele wijze om mest op te slaan. De mestopslag is opgebouwd met sleufsilowanden, deze wanden zijn sterker dan keerwanden en dienen specifiek voor de mestopslag. De voet staat naar binnen en er is een speciale hoekoplossing beschikbaar. De hoekwand en de achterwand vallen exact in elkaar, waardoor kans op lekkagenaden stukken kleiner is dan met keerwanden.

De vloer van de mestopslag wordt opgevuld met betonplaten. Daarnaast wordt er een afwateringsgoot aan de voorzeiden van de mestopslag geplaatst waarmee de messtappen gecontroleerd worden afgevoerd in een zandvangput. Vervolgens, kan de afvoer van de mestopslag worden afgevoerd naar een nabijgelegen sloot of een waterput.

Het is hiermee mogelijk om afvoersappen bij het hemelwater van elkaar te schreiden. Dit wordt gerealiseerd door een afschot in de waterput.

 

Producten


Betonelementen die hiervoor nodig zijn.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neemt u contact op met onze vakmensen voor vrijblijvend advies op maat. Informeert u gerust naar de mogelijkheden van onze keerwanden. Stuur een mail, of vul onderstaande contactformulier in:

Uw naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Postcode
Plaats
Straatnaam
Opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Contactgegevens

Industrieweg 1
7475 NH Markelo
+31 547 352 190
Nederland